Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Ohjeistusta kirjastoille asiakassähköposteista

Ennakkovaroitukset

Aurorassa ennakkovaroitukset (=eräpäivämuistutukset) lähetetään asiakkaalle sähköpostilla, mikäli asiakkaan tietoihin on tallennettu sähköpostiosoite. Ennakkovaroitukset lähtevät aina, vaikka Auroran ilmoitusasetuksissa olisi valittuna ”Ei valintaa” -vaihtoehto ennakkovaroitusten kohdalla. Sähköpostien lähettäjänä on asiakkaan kotikirjasto.

Kirjastoille tulleissa sähköposteissa on runsaasti sähköposteja, jotka eivät ole tavoittaneet vastaanottajaa. Tähän on löytynyt kolme syytä:

–       asiakaslajina on oma kirjasto
–       sähköpostiosoitteessa on skandeja
–       sähköpostiosoite on vain vanhentunut (näitä tuli esim. Turussa esiin jo Kulttuurikorttilähetyksissä, joista säännöllisesti palautui 4000-5000 vastaanottajaa, joita ei tavoitettu)

Näihin palautuneisiin sähköposteihin ei tarvitse reagoida. Asiakkaan vastuulla on, että hänen sähköpostiosoitteensa on oikein tallennettu järjestelmään. Selkeät virheet (esim. skandien käyttö sähköpostiosoitteeessa) voi tietenkin korjata Auroraan, mikäli ehtii.

Noutoilmoitukset

Noutoilmoitukset, joita ei ole voitu toimittaa sähköpostitse,  on hyvä tulostaa uudelleen. Aurorassa voi tehdä haun asiakkaan sähköpostiositteella ja tulostaa noutoilmoituksen paperiversiona ja lähettää asiakkaalle kirjeenä. Katso erillinen ohje Koulutusmateriaalit-sivulta.

Exit mobile version