Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Varausten noudossa huomioitavaa

Turussa on ilmennyt viikonloppuna kaksi tapausta, joissa noutoilmoitus on lähtenyt ja varaus on noutohyllyssä, mutta rekisteri ilmoittaa, että nide on matkalla. Axiell on tutkinut asiaa ja alla selvitys:

Ohjelmassa näyttäisi tosiaan olevan vikaa tuossa kohtaa. Ongelma tulee esille jos toimitaan näin:

1) Jonkin toisen yksikön nide palautetaan tässä yksikössä, josta asiakas haluaa sen noutaa. Tämän jälkeen nide on ohjelman mukaan noutohyllyssä odottamassa varauksen noutoa. Tässä vaiheessa vielä kaikki on kunnossa.

2) Sama nide palautetaan vielä uudelleen tässä noutoyksikössä (eikä varausta poisteta). Tässä kohtaa ohjelmassa on pieni vika joka merkitsee niteen ”matkalla” -tilaan (koska kyseessä oli eri yksikön nide), mutta jättää niteen kuitenkin ihan oikein edelleen noutohyllyyn odottamaan noutoa.

Tästä ongelmasta ei pitäisi aiheutua mitään sen isompaa häiriötä ohjelman toiminnassa, mutta koetamme joka tapauksessa korjata tämän vielä tähän tulevaan Q3-versioon.

Axiell ohjeisti, että ennen kuin saamme korjatun ohjelman, ei kannata ihan sokeasti uskoa jos ohjelma väittää niteen olevan matkalla, kyseessä saattaa olla myös tällainen noutohyllyssä oleva nide joka on palautettu uudelleen ja ohjelma on virheellisesti lisännyt sille ”matkalla” -tilan.

Lisätietoja: Pirjo-Riitta Lehtonen

Exit mobile version