Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Hyllyssä olevat varaukset ja hyllyvarausilmoitukset

Tämä ohje löytyy myös Vaski-extran ohjeet-sivulta

Hyllyssä olevat varaukset ja hyllyvarausilmoitukset

Hyllyvarausilmoituksen lähteminen

Kun asiakas/kirjaston henkilökunta tekee varauksen aineistoon, joka on jossakin Vaski-kirjastossa hyllyssä, lähtee siitä sähköpostilla ilmoitus vain yhteen paikkaan.

Mikäli varattu aineisto on hyllyssä yksikössä, jonka asiakas on valinnut noutopaikaksi, lähtee viesti vain siihen yksikköön.  Viesti ei lähde muualle.

Jos varattu aineisto ei ole noutopaikassa hyllyssä lähtee viesti yksikköön, jossa varattua aineistoa on eniten hyllyssä.

Mikäli useammassa yksikössä on yhtä monta nidettä paikalla, lähtee viesti sattumanvaraisesti johonkin näistä yksiköistä.

 

Hyllyssä olevien varausten haku

Jokainen kirjasto ottaa kerran päivässä Silverin varausten haun kautta listauksia hyllyssä olevista varauksista. Haussa määritellään oma yksikkö tärppäysyksiköksi.  Listaukseen tulostuvat kaikki omassa yksikössä hyllyssä olevat niteet, joista on varaus omassa tai jossakin toisessa Vaski-kirjastossa.

Mikäli yksiköissä halutaan seurata hyllyvarauksia listauksen avulla pitkin päivää, pitäisi haku tehdä niin, että määritellään oma yksikkö sekä tärppäysyksiköksi että noutoyksiköksi. Jos noutoyksikköä ei valita, otetaan kiinni varattua aineistoa, joka voisi olla paikalla asiakkaan valitsemassa noutoyksikössä. Siitä aiheutuu turhia kuljetuksia.

Exit mobile version