Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Lukulampun valossa jatkuu

Lukulampun valossa -hanke on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä jatkorahoituksen vuoden 2013 loppuun asti. Turun kaupunginkirjasto toteuttaa hankkeen yhdessä useiden yhteistyökumppaneiden ja kirjastojen kanssa. Tervetuloa mukaan!

Hankkeen tavoitteena on lisätä hyvinvointia lukemisen ja kirjoittamisen, musiikin kuuntelun, keskustelemisen sekä muun kirjaston sisältöjä avaavan ohjelman avulla.

Lukupiirejä ja muita pienryhmiä

Kirjastoissa toteutetaan esimerkiksi lukupiirejä ja muita elämyksellisiä pienryhmätapaamisia. Kaamostapahtuma on hankkeen vuosittainen huipennus.

Pienryhmätoiminnan vetäjät voivat jakaa kokemuksiaan ja kirjavinkkejä hankkeen blogissa, ja saavat eväitä työhönsä yhteisistä koulutuksista.

Kaamosyö 9.11.2012

Marraskuisen Kaamostapahtuman teemoja ja ohjelmaa voidaan ideoida yhdessä, ja eri kirjastojen tapahtumia markkinoida osittain keskitetysti. Ainakin Turussa, Raisiossa ja Littoisissa Kaamosyötä vietetään tänä vuonna perjantaina 9.11. ja sen teema on tietokirjallisuus.

Hakeutuvaa toimintaa

Lukulampun valo ulottuu myös niihin ihmisiin, jotka eivät käytä itsenäisesti kirjaston palveluja. Kohderyhminä on mm. vanhainkotien, palvelutalojen ja vastaanottokeskuksen asiakkaita sekä työttömiä ja mielenterveyskuntoutujia.

Hakeutuvan kirjastotoiminnan hyviä käytäntöjä jaetaan mm. blogissa. Hankkeen aikana muodostuvat toimintakonseptit ovat yhteistyökirjastojen käytettävissä.

Blogi: https://lukulampunvalossa.fi/blogi/

Lisätiedot: Projektikoordinaattori Dunja Myllylä

Exit mobile version