Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Verkkokirjaston hakuindeksissä päivittymättömiä tuloksia

hakuindeksin virhe
klikkaa suuremmaksi

Vaskin verkkokirjaston hakutuloksissa on havaittu päivittymättömiä tietueita.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hakutuloksessa näkyvät teokset sisältävät vaillinaisia tietoja (esim. ennakkovaiheen tietoja) ja asiakas näkee varsinaiset lopulliset ja täydelliset tiedot vasta syvemmällä avattuaan itse teoksen teostiedot-näkymän. Havainnollistavassa kuvassa vasemmalla hakutulos jossa vaillinaiset tiedot ja oikealla teostiedot avattuna jossa näkyy lopulliset päivitetyt tiedot.

Yksittäisten virheiden korjaus

Yksittäiset virheet pystyy korjaamaan yksinkertaisella luettelointitietueen uudelleentallennuksella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi poistaa teoksen nimekkeen lopusta yhden merkin, tallentaa tietueen, muuttaa tämän jälkeen nimekkeen taas oikeaan muotoon ja tallentaa uudelleen.

Suurempien tiettyyn aikaväliin osuvien virhemäärien korjaus

Axiellin mukaan näitä hakuindeksin virheitä on syntynyt verkkokirjaston päivityksien jälkeisinä ajanjaksoina. Aina kun huomaatte jonkin puutteellisen hakutuloksen, olisikin tärkeää raportoida siitä vaskituki@turku.fi -osoitteeseen, jotta mahdolliset suuremmat ongelmat voidaan kartoittaa ja raportoida Axiellille. Laajempia hakuindeksin virheitä Axiell pystyy omalla tahollaan korjaamaan korjausajoilla tarvittaessa.

Exit mobile version