Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Auroran päivitys versioon 4.1 tiistaina 2.12. klo 7.00-8.00 ja Aineistonhallinnan käytön lopettaminen.

Nyt kyseessä on hieman isompi Auroran päivitys, jossa mukana tulee myös joitain uusia ominaisuuksia ja näkyviä muutoksia. Päivitys ei vaadi toimenpiteitä, mutta Auroraa ei ole syytä käyttää otsikon ajankohtana.

Päivityksen yhteydessä myös Aineistonhallinnan käyttö estetään, kuten noin kuukausi sitten ilmoitimme täällä Vaski Extranetissä. Kaikki Aineistonhallinnan toiminnot löytyvät nykyään myös selainsovelluksen (Silver) puolelta.

Tässä suoraan Axiellin versiotiedotteesta lainattuna ja tarvittaessa kommentoituna joitain tärkeimpiä ja näkyvimpiä huomioita. Versiotiedote kokonaisuudessaan löytyy AuroraWikistä (tunnus: WikiVaski, salasana: W1kiVask1). AuroraWikissä olevassa versiotiedotteessa ei ole vielä kaikkia muutoksia. Axiell päivittää versiotiedotteen virallisen 4.1 version julkaisun jälkeen. Lihavoidut huomiot eivät kuulu itse versiotiedotteeseen.

Täydellisessä versiotiedotteessa suuri osa muutoksista koskee lisämaksullisia ominaisuuksia, joita meillä ei ainakaan toistaiseksi ole tulossa käyttöön.

Jos tulee kysymyksiä uuteen versioon liittyen, sähköpostia voi lähettää osoitteeseen vaskituki@turku.fi

Aloitussivun paikkamuutoksia:

  • Aloitus-sivulla on vaihdettu Luettelointi ja Asetukset -toimintoryhmien paikkaa. Asetusten valintadialogimahtuu näin avautumaan paremmin.
  • Aloitus-sivulla Kausijulkaisuniteiden hallinta on siirretty Kokoelma-toimintoryhmään. Aikaisimmin se oli sijoitettuna Hankinnat-toimintoryhmään.

Asiakastiedot:

  • Asiakkaan yhteenvetotiedoissa esitetään huollettavien maksutiedot huoltajan maksutietojen yhteydessä.
  • Asiakastiedot-sivulle on toteutettu mahdollisuus vapaamuotoisen viestin lähettämiseen asiakkaalle tekstiviestinä tai sähköpostitse. HUOM. käytetään ainakin aluksi vain sähköpostitse lähetettäviä viestejä. Tekstiviestien lähetysreitti ja hinta on selvityksen alla.
  • Asiakastiedot-sivulla postinumeron syötön jälkeen ohjelma ehdottaa valmiiksi postinumeroa vastaavan postitoimipaikan. Tieto haetaan ulkoisesta palvelusta joka ei välttämättä aina ole käytettävissä.
  • Asiakastiedot-sivulla voidaan asiakaskohtaisesti määritellä eräpäivämuistutuksen lähetysajankohdaksi eräpäivää edeltävien päivien lukumäärä. HUOM. asiakas ei vielä toistaiseksi pysty muuttamaan tätä itse verkkokirjastossa.

Tiedonhaku:

Tiedonhaku-sivulle on toteutettu hakutuloksen rajaaminen faseteilla oman tietokannan aineistolle. HUOM. tämä on ehkä kaikkein näkyvin muutos.

  • Hakutuloksen sisältö ryhmitellään hakufaseteiksi seuraavissa pääryhmissä: Aineistolaji, Julkaisutyyppi, Julkaisuvuosi, Pääkieli ja Tietuetyyppi. Kussakin pääryhmässä esitetään hakutulokseen sisältyvät arvot sekä kyseisen arvon sisältävien nimekkeiden lukumäärä hakutuloksessa. Nimekekohtaiset lukumäärät koskevat aina alkupäräistä hakua, eivätkä fasettikohtaiset lukumäärät muutu rajattaessa hakua faseteilla.
  • Hakufasetit esitetään listamuotoisena ruudun oikeassa reunassa. Hakufasettien listan leveyttä on mahdollista muuttaa. Hakufasetti-lista voidaan myös piilottaa, jos hakutuloksen sarakkeiden esittämiseen tarvitaan lisää tilaa leveyssuunnassa. HUOM. piilottaminen tapahtuu ruksista. Fasetit saa takaisin näkyviin raahamalla oikealla reunalla näkyvästä kaksipäisestä nuolikuvakkeesta.
  • Hakua voidaan rajata valitsemalla yksi tai useampi hakufasetti kustakin pääryhmästä. Hakufasetteja voidaan valita monta samasta pääryhmästä ja useasta eri pääryhmästä. Eri pääryhmissä tehdyt valinnat rajaavat alkuperäistä hakua ja-ehdolla suhteessa toisiinsa. Pääryhmän sisällä tehdyt valinnat rajaavat alkuperäistä hakua tai-ehdolla suhteessa toisiinsa.
  • Hakufasetin valinta ja poisvalinta käynnistävät tiedonhaun. Hakufasetteja voidaan valita ja poisvalita haun ollessa käynnissä.
  • Tiedonhaun rajaaminen hakufaseteilla luotettavasti edellyttää erillisen tietokanta-ajon suorittamista versiopäivityksen yhteydessä.
  • Haku muuhun kuin omaan tietokantaan piilottaa automaattisesti hakufasetti-listan. Hakufasetti-lista esitetään automaattisesti osoitettaessa haku vain omaan tietokantaan.
  • Hakufasetti-lista tyhjennetään suoritettaessa uusi haku tai rajaamalla hakua muilla Tiedonhaku-sivun rajausehdoilla (esim. kirjasto).

Uusia kenttätunnisteita:

  • Tiedonhakuun on toteutettu uusi kenttätunniste (r/xe) nimekkeiden hakemiseksi, joihin on varauksia.
  • Tiedonhakuun on toteutettu uusi kenttätunniste (o/xe) nimekkeiden hakemiseksi, joihin on hankintoja.
  • Tiedonhakuun on toteutettu uusi kenttätunniste (s/xe) valintalistoilla olevien nimekkeiden hakemiseksi.
  • Tiedonhakuun on toteutettu uusi kenttätunniste (w/xe) nimekkeiden hakemiseksi, jotka odottavat ensimmäistä päivitystä luettelointitietoihin.

Varaaminen:

  • Niteiden hallinta -sivulle on toteutettu uusi ”Tee nidevaraus”-toiminto. Toiminto on mahdollinen vain yhdelle valitulle niteelle kerrallaan.

Hankinta:

  • Hankinnan tiedot -dialogilla tallennus varmistetaan käyttäjältä, jos budjettirivillä jäljellä oleva määräraha tulisi ylittymään.

Valintalistat:

  • Valintalistat-sivulle ja Valintalistan nimekkeet -sivuille on toteutettu valintojen ja hankintojen hintatietojen esittäminen Summalaskuri-dialogilla.
    -Summatietoja voidaan tarkastella yksikön tai osaston tarkkuudella.
    -Summatiedot esitetään listassa, jossa seuraavat sarakkeet: Kirjasto, Yksikkö, Osasto, Kappalemäärä, Veroton alentamaton hinta, Veroton alennettu hinta.
    -Summatiedoista esitetään myös yhteenlaskettu tulos dialogin alareunassa.

Exit mobile version