Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Ellibsin uusi käyttöliittymä on jo aivan nurkan takana

Kissaakin kiinnostaa e-kirjatE-kirjojen kotimainen tarjoaja Ellibs on valmis julkaisemaan e-kirjojen uuden käyttöliittymän Vaski-kirjastoille.

Käyttöliittymä on toteutukseltaan samanlainen kuin Helmet-kirjastoilla jo jonkin aikaa käytössä ollut sivusto: https://www.ellibslibrary.com/collection

Ellibsin uuden käyttöliittymän suurimmat muutokset vanhaan verrattuna ovat seuraavat:


 

Merkittävin uusi asia on tuo selainlukeminen, joten pari sanaa siitä:

Selainlukeminen eroaa perinteisestä e-kirjan lukemisesta siten, että käyttäjän ei tarvitse luoda itselleen Adobe-tunnusta, eikä asentaa lukuohjelmaa (esim. Adobe Digital Editions) tietokoneelleen/mobiililaitteelleen.

E-kirja avautuu suoraan selainohjelmaan, jossa sitä voi lukea välittömästi. Kirja latautuu selaimen muistiin muutama sivu kerrallaan, joten käytännössä selainlukeminen vaatii jatkuvaa internet-yhteyttä.

Selaimessa luettavan e-kirjan voi palauttaa lukuikkunan ylälaidassa olevasta Palauta laina –linkistä. Teos palautuu myös itsestään laina-ajan päättyessä, aivan kuten perinteiset, lukuohjelmaan ladatut e-kirjatkin.

Huom! Kaikkien teosten kohdalla ei ole lainkaan tarjolla selainlukemisen mahdollisuutta. Tämä johtuu formaattien aiheuttamista rajoituksista – ePUB-muotoisia kirjoja voi lukea selaimessa, PDF-muotoisia ei.

Perinteinen lukuohjelmassa tapahtuva lukeminen on edelleen mahdollista kaikkien teosten kohdalla.


 

Palvelun testiversioon voi tutustua osoitteessa: https://www.ellibslibrary.com/vaskitesti

Kirjautumiseen voi käyttää omia tunnuksiaan (kortin numero + tunnusluku) tai sitten näitä testitunnuksia:

Käyttäjätunnus: vaskiuser
Salasana: vaskius3r

Käyttäjätunnus: vaskiuser2
Salasana: v4skiuser2

Koska kyseessä on testisivusto, on sen toiminnoissa jonkin verran puutteellisuuksia, joihin ei kannata liikaa kiinnittää huomiota:

Jos kaikki menee kuin vaasalaisessa huvilaympäristössä, palvelu avataan yleisön käyttöön perjantaina 13.2. Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita, ja niitä voi lähettää allekirjoittaneelle.

Aki Pyykkö / Turun kaupunginkirjasto
aki.pyykko@turku.fi

Exit mobile version