Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Uudistunut Ellibs aukeaa yleisölle perjantaina 13.2.

Ellibsin uusi käyttöliittymä osoitteessa https://www.ellibslibrary.com/vaski avataan perjantaiaamuna. Sivuston avaamisen ei pitäisi aiheuttaa käyttökatkoksia e-kirjojen lainaamisessa.

Koska sivusto sijaitsee uudessa osoitteessa, täytyy teosten luettelointi (linkitystiedot kentässä 856) korjata tämän mukaisesti. Tämä tehdään manuaalisesti, koska mahdollisuutta massamuutoksiin ei ole. Muutoksia aletaan naputella perjantaiaamusta lähtien, ja työ kokonaisuudessaan toivottavasti valmistuu perjantain aikana. Jos ei, niin seuraavalla viikolla jatketaan.

Tätä laatikkoa ei enää jatkossa nähdä

Mitä sitten tapahtuu, jos asiakas klikkaa verkkokirjastossa “Lainaa e-kirja” -linkkiä, mutta teoksen luettelointiin ei vielä ole korjattu oikeaa linkitystä? Ei mitään katastrofaalista.

Tällaisessa tilanteessa asiakas siirtyy wanhalle tutulle kirjautumissivulle (ks. kuva), ja vasta sen jälkeen uudelle Ellibs-sivustolle. Yksi turha väliporras siis.

Kun luettelointitiedot on päivitetty, ei tuota väliporrasta enää esiinny, vaan verkkokirjaston linkin klikkaaminen siirtää käyttäjän suoraan uudelle sivustolle.

Asiakkaiden e-kirjaohjetta on päivitetty ajan tasalle, ja perjantaina päivitetään verkkokirjastossa olevia tietoja muiltakin osin.

Ohje ei sisällä kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä – lähinnä perusasiat – sillä Ellibsin omat ohjeet ovat melkoisen kattavat: https://www.ellibslibrary.com/fi/instructions

Kaikenlaiset tekniset ongelmat ja muut ihmettelyn aiheet – niin omat kuin asiakkaiden – voi lähettää osoitteeseen

vaski.overdrive@turku.fi

tai suoraan allekirjoittaneelle.

Ja kaiken varalta vielä muistutuksena:

Älkää käyttäkö uutta Ellibs-sivustoa vanhentuneella IE9-selaimella, joka ainakin Turun työasemissa on oletusselaimena. Google Chrome ja Mozilla Firefox ovat hyviä vaihtoehtoja.

Aki Pyykkö
Turun kaupunginkirjasto

Exit mobile version