Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Kelluvat kokoelmat ja saatavuustietojen näkyminen Aurorassa

Laitilassa on otettu 21.7. käyttöön kellutus pääkirjaston ja kirjastoauton välillä. Entuudestaan Vaski-kirjastoista kellutus on ollut käytössä Liedossa, jossa pääkirjaston ja kirjastoauton kokoelmat kelluvat keskenään.

Hyllyssä-tiedon näkee Aurorassa oikein, kun saatavuutta tarkastelee käyttämällä rajausta Havaintoyksikön mukaan. Jos rajauksena käyttää omistavaa yksikköä tai kotiyksikköä, eivät kelluvan aineiston saatavuustiedot siis näy halutulla tavalla. Omistava yksikkö / Kotiyksikkö -rajausta voi kuitenkin toisinaan tarvita, esim. halutessa tietää montako nidettä jollakin yksiköllä teosta ylipäätään on olemassa.

Kannattaa myös huomata, että jos haluaa tehdä haun vaikkapa Laitilan kirjasto-auton koira-aiheisista kirjoista, ei hakua kannata rajata pelkkään Laitilan kirjastoautoon. Tällainen haku jättää hakutulosten ulkopuolelle kokonaan Laitilan pääkirjaston omistamat kirjat, jotka kuitenkin fyysisesti sijaitsevat kirjastoautossa. Tiedonhaun kohdistumisesta omistavaan yksikköön on tiedotettu jo aiemmin, tiedotteen pääsee lukemaan tästä linkistä.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Exit mobile version