Vaski-kirjastojen maksut nousevat 1.3.2017

Vaski-johtoryhmä päätti 9.12., että Vaskin myöhästymismaksut ja enimmäismaksu nousevat maaliskuun alusta. Uudet maksut ovat:

30 c/laina/vrk (ent. 25 c)
Max 9 €/laina (ent. 7,5 €)

Vaskin korotetut myöhästymismaksut tulevat voimaan välittömästi 1.3.2017. Järjestelmä laskee sakot uusien maksujen mukaisesti kaikista lainosta, jotka uusitaan tai palautetaan myöhässä 2.3. alkaen. Eli jos lainan eräpäivä on ollut jo ennen maaliskuuta, mutta se palautetaan/uusitaan 2.3. tai sen jälkeen, antaa järjestelmä myöhästymismaksuksi 30 c/vrk.

Turussa päätettiin, että asiakaspalvelutilanteessa asiakkaan maksuista vähennetään ennen 1.3. kertyneestä maksusta mahdollisesti liikaa peritty osuus. Lisäksi asiakaspalvelun maksutilanteissa on syytä maaliskuun ajan tarkistaa tehostetusti, ettei joukossa ole liikaa perittävää. Myöhemminkin voi ylimääräiset maksut vähentää, jos asiakas sitä itse pyytää.

Esimerkiksi jos 5.3. palautetaan laina, jonka eräpäivä on 20.2., on asiakkaalle syntynyt 5 c/vrk ylimääräistä maksua kahdeksan päivän ajalta (28.2. asti). Eli maksuista pitää vähentää yhteensä 40 c.

Liitteet:

Scroll to Top