Kuukauden vinkki: lainakuitin lähettäminen sähköpostiin

Maaliskuun vinkki liittyy asiakkaan lainakuitin tulostustapaan. Lainakuitti on tulostamisen lisäksi mahdollista lähettää sähköpostiin, mikäli asiakkaalla on sähköpostiosoite tallennettuna tietoihinsa.

Kuitin tulostustavan voi valita asiakkaan lainanäkymästä Tulosta kuitti -painikkeen vierestä, jolloin valinta ei tallennu pysyvästi vaan säilyy siihen saakka, kunnes asiakkaan tiedoista poistutaan. Asiakkaan kuitin tulostustapana on oletuksena aina Tulostin, jos oletusvalintaa ei ole erikseen muutettu.

Oletusvalinnan saa muutettua pysyvästi asiakkaan viestiasetusten kautta. Siispä asiakkaalle, joka ei halua paperikuitteja vaan toivoo saavansa kuitin aina sähköpostiin, voi muuttaa valinnan viestiasetusten kautta, minkä jälkeen Tulosta kuitti -toiminto lähettää kuitin asiakkaan sähköpostiin tulostamisen sijaan.

Lainakuitin lähettäminen sähköpostiin Mikroväylän ja Bibliothecan automaateilla

Myös Mikroväylän ja Bibliothecan automaateilla pitäisi olla mahdollista ottaa käyttöön kuitin lähettäminen sähköpostiin. Asiaa voi tiedustella suoraan automaattitoimittajalta. Turussa tullaan ottamaan toiminto käyttöön.

Kuukauden vinkki on juttusarja, jossa julkaistujen vinkkien kautta pyritään tuomaan esille toimintoja, joista voisi olla apua käytännön työssä.

Scroll to Top