Kuukauden vinkki: Noutoilmoitustavan vaihto

Näin kesän kynnyksellä on hyvä muistuttaa mieliin asiakkaan noutoilmoitustavan valinta. Kirje on hidas tapa ilmoittaa asiakkaalle noudettavissa olevasta varauksesta, erityisesti pyhien ja lomien aikana. Kirjepostia ei myöskään enää jaeta tiistaisin, joten kirje saattaa pahimmassa tapauksessa saapua asiakkaalle niin, että varauksen noutoaika on juuri umpeutumassa.

Noutoilmoituksen voi saada kirjeenä, tekstiviestinä tai sähköpostina. Asiakkaan viestiasetukset avautuvat Asiakastiedot-näytöllä Asiakkaan asetukset -rattaan alta. Useimmiten asiakkaat suosivat sähköpostia tai tekstiviestiä, jolloin tieto varauksen saapumisesta tavoittaa asiakkaan saman tien.

noutoilmoitustavan vaihto

Kun asiakkaalle tehdään uusi kirjastokortti, on tärkeä muistaa tarkistaa viestiasetukset. Myös asiakkaan asioidessa kirjaston neuvonnassa yhteystiedot ja viestiasetukset on hyvä tarkistaa, jos siihen on aikaa. Asiakasta kannattaa muistuttaa siitä, että hän voi myös itse päivittää yhteystietojaan ja viestiasetuksia verkkokirjastossa.

Mikäli asiakkaan viestiasetuksissa on valintana Oletusjärjestys, valitsee järjestelmä lähetystavan ensimmäiselle muistutukselle ja noutoilmoituksille seuraavassa järjestyksessä:
1. Tekstiviesti (jos tiedoissa on GSM-numero)
2. Sähköposti (jos GSM-numeroa ei ole, mutta sähköpostiosoite löytyy)
3. Kirje (jos kumpikaan edellä mainituista ei ole mahdollinen)

Eräpäivämuistutus on lisäpalvelu, jonka voi saada vain sähköpostiin. Muistutuksista 1. muistutuksen voi asiakas saada valintansa mukaan joko tekstiviestinä, sähköpostina tai kirjeenä. 2. muistutus lähtee aina kirjeenä.

 
 
 

 

Kuukauden vinkki on juttusarja, jossa julkaistujen vinkkien kautta pyritään tuomaan esille toimintoja, joista voisi olla apua käytännön työssä.