Tärkeää tietoa kirjastojen kiinniolon vaikutuksista asiakkaiden lainoihin ja varauksiin

Kaikki kirjastot ovat hallituksen päätöksen mukaisesti kiinni 18.3.-13.4.

Kaikissa kirjastoissa on tehtävä nyt seuraavat toimenpiteet:
  • Eräpäiväkalenterista on suljettava kaikki päivät 4.5. asti. Seuraava aukiolopäivä on siis 5.5.
  • Kirkantaan on päivitettävä kiinniolopäivien lisäksi Kuvaus-kenttään tieto siitä, onko kirjastoon mahdollista palauttaa lainoja palautusluukun kautta kiinnioloaikana. Jos kirjastossa ei päästä jostain syystä itse Kirkantaan, voi yhteyttä ottaa Vaskitukeen.

Kiinniolon ajalta ei kerry maksuja asiakkaille. Varauksia, joiden viimeinen noutopäivä on kiinnioloaikana, pidetään varaushyllyissä 7 päivää kiinnioloajan yli. Kiinnioloaikana voidaan kirjastossa myös uusia asiakkaiden lainoja poikkeuksellisesti vaikka nimekkeeseen olisi varauksia tai uusintakerrat olisivat täynnä.

Tiedotamme Vaski-extranetin kautta myöhemmin lisää.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi