Kirjastojen kesäsulkemiset 2020

Kesäaika aiheuttaa pidempiä kiinnioloja joissakin kirjastoissa ja vuonna 2018 sovittiin, että noudatetaan järjestelmää koskevissa toimenpiteissä yhtenäistä linjaa. Eli Vaski-johtoryhmän kokouksessa 5.6.2018 sovittiin:

  • Jos kirjasto on kokonaan kiinni yhtäjaksoisesti viikon tai kauemmin, lisätään järjestelmässä yksikön nimen perään teksti ”(kiinni 1.7.-31.7.)”.
  • Yksikköä ei piiloteta noutopaikoista eikä kokoelmia näkyvistä verkkokirjastosta, koska tieto kiinnioloajasta näkyy asiakkaalle sekä saatavuustiedoissa että noutopaikan valinnassa.
  • Huom! Kirjastohakemiston osalta kunkin toimipisteen tulee huolehtia aina itse, että aukioloajat ovat ajan tasalla. Järjestelmässä yksikön nimeen lisätty teksti ei näy kirjastohakemiston aukioloaikatiedoissa.

Ilmoitus kiinniolosta lähetetään Vaskitukeen, joka huolehtii tarvittavien muutosten tekemisestä. Yksikön nimenmuutos tehdään kiinnioloa edeltävänä arkipäivänä.

Muistattehan huomioida kiinniolon vaikutukset myös kirjastokuljetusten osalta. Kuljetustaukoihin liittyvä ohjeistus tulee Lounais-Suomen kirjastojen extranettiin aivan lähipäivinä.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi