Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Kohan rasitus- ja kuittitestaus kirjastoissa

Rasitustestaus 1.6. klo 10-10:30

Rasitustesti tehdään tuotantoympäristössä: https://vaski.koha-suomi.fi. Kohaan pääsy vaatii asiakasvarmenteen, jonka asentamisesta ja tarvittavasta ohjeistuksesta vastaa oman kunnan IT-tuki. Varmenne asennetaan Firefox-selaimeen. Kirjautuminen tapahtuu omilla henkilökohtaisilla tunnuksilla.

Tavoitteena on saada järjestelmään mahdollisimman paljon yhtäaikaisia tapahtumia. Eli olisi hyvä jos mahdollisimman moni Vaskin henkilökunnasta pääsisi osallistumaan rasitustestaukseen. Kaikki testaaminen minkä muilta töiltäsi ehdit, on avuksi. Nyt on kyse testaamisesta, tarkoitus ole vielä käsitellä asiakkaiden sulkuaikana palauttamaa aineistoa tai hyllyvarauksia.

Esivalmistelu: Hae hyllystä niteitä testausta varten ja tarkista, ettei niihin ole varauksia.

Klo 10-10:30

Myös etänä voi testata ylläolevaa ohjetta soveltaen.

Tulostustestaus (voi tehdä milloin tahansa)

Vaskille on tehty yhteiset kuittipohjat. Kun kuntanne IT on jo tehnyt tulostusasetukset työasemille, joilta kuitteja tulostetaan, testatkaa kirjastossa että kuitit tulostuvat ja katkeavat oikein eri kuittitulostimilla. Kohasta tulostettavia kuitteja ovat:

Käyttäkää testauksessa työkortteja tai omia kortteja sekä niteitä, jotka eivät ole varattu oikeille asiakkaille. Kuitin teksti määräytyy asiakkaan kielivalinnan mukaan, tulostustesteissä voi vaihdella testikortin kielivalintaa ja kokeilla eri kielisten kuittien tulostamista.

Jos testauksessa ilmenee ongelmia, laita viesti vaskitukeen. Tulostustestauksen ongelmista viesti sekä vaskitukeen että Janne Helénille (etunimi.sukunimi@turku.fi)

Exit mobile version