Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Eri kotiyksikköön matkalla olleen niteen käsittely kelluvassa kokoelmassa

Koha ei pura kuljetustilaa samalla tavalla kuin Aurora, mikä on aiheuttanut jonkin verran ongelmia kelluttavissa kirjastoissa eikä näistä tilanteista ole huomattu ohjeistaa erikseen.

Niteen palautuessa kelluvan kokoelman ulkopuolella, nide asetetaan automaattisesti kuljetettavaksi kotiyksikköönsä. Normaalitilanteessa nide päätyy kotiyksikköönsä takaisin ja kuljetustila purkautuu siellä niteen palauttamalla ilman erillisiä toimenpiteitä.

Mikäli syystä tai toisesta nidettä ei kuitenkaan kuljeteta järjestelmän ilmoittamaan kotiyksikköön vaan johonkin toiseen, samaan kelluvaan kokoelmaan kuuluvaan yksikköön, ei nide siellä palautettaessa jää hyllyyn ilman kuljetustilan perumista.

Esimerkki: Laitilan kirjastoauto ja pääkirjasto kelluttavat keskenään. Raisiossa on palautettu nide, jonka kotiyksikkö Kohassa on Laitilan kirjastoauto, joten nide on kuljetettavana kirjastoautoon. Nide kuitenkin päätyy pääkirjastolle ja siellä palautuksessa on peruttava kuljetustila mikäli niteen halutaan jäävän pääkirjastoon hyllyyn.

Turussa kelluvan kokoelman aikana käytössä ollut Turun kaupunginkirjaston kokoelma aiheuttaa edellä mainitun syyn takia tällä hetkellä ongelmia, sillä muualla Vaskissa palautetut Turun kaupunginkirjaston kokoelman niteet joudutaan automaattiin palautumisen jälkeen käsittelemään virkailijapäätteellä niiden saavuttua Turun pääkirjastoon. Turku on luopumassa tästä syystä Turun kaupunginkirjaston kokoelma -nimisestä yksiköstä ja sen niteet siirretään Turun pääkirjaston niteiksi niin pian kuin mahdollista. Muihin kirjastoihin muutos ei vaikuta, sillä Turun kaupunginkirjaston kokoelman niteet on tähän astikin lähetetty muualta Vaskista aina Turun pääkirjastoon.

Exit mobile version