Ellibsin sovellus on uudistunut

Ellibs-sovelluksen uusimman päivityksen muutokset liittyvät sovelluksen ulkoasuun ja erityisesti saavutettavuuteen ja siten myös käytettävyyteen liittyviin toiminnallisuuksiin.

Näkyvin muutos on sovelluksen värimaailmaan uudistuminen. Visuaaliset muutokset parantavat selkeyttä sovelluksen kaikissa näkymissä. Tekstien ja taustan kontrastit on tarkastettu saavutettavuusstandardien mukaisesti. Tummempi teema ja ikonit selventävät toimintojen hahmotettavuutta.

Suurimmat muutokset on tehty sovelluksen ohjelmalliseen rakenteeseen. Sovellusta voi nyt käyttää erilaisilla apuvälineillä, kuten erillisellä näppäimistöllä ja ruudunlukuohjelmilla. Näkymien tekstin suurentamista tuetaan paremmin. Uudistetulla kirjan tietosivulla on värimuutosten lisäksi parannettu metatiedon asemointia ja selkeytetty mm. kirjalinkkien toimintaa. Toimintojen kontrastit on tarkastettu.

Ohjelmallisen rakenteen osalta kehityksessä on keskitytty mm. linkkien toimintojen tekstivastineiden parantamiseen, näppäimistötoimintojen tukeen, painikkeiden tilojen havainnollistamiseen sekä lomakkeiden selkeyttämiseen. Apuvälinekäyttäjiä ajatellen taustalla olevien ohjelman tilojen ja siirtymien rakenteita on korjattu. Myös kielimääritykset on käyty läpi, jotta ruudunlukija osaa lukea sisällön mahdollisimman oikein. Lukuohjelma tukee nyt paremmin EPUB3-tiedostoja, kuten ääniraidan sisältäviä kuvaäänikirjoja.

Päivitys julkaistaan Android-, Huawei- ja iOS-versioille. Sovelluspäivitys tulee käyttäjien saataville automaattisesti sovelluskauppojen kautta. Versio korvaa vanhan sovellusversion, joten sovellusta ei tarvitse asentaa uudestaan. Seuraava, myöhemmin tänä vuonna julkaistava päivitys lisää palvelun saavutettavuusselosteen, jossa kerrotaan saavutettavuuden yleistilasta.

Ellibsille voi lähettää palautetta sovelluksesta osoitteella tuki@ellibs.com

Scroll to Top