Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Ajankohtaista järjestelmästä 12.1.2022

Budjettien sulkemisesta annettu ohje vaatii tarkennusta tilausten siirtämistä koskien ja siitä on tulossa erillinen tiedote lähipäivinä.

Anna-lehden vuoden 2021 numeroita vaivannut kuittitulostusongelma on korjattu. Ongelma ilmeni siten, että osalle niteitä ei pystynyt tulostamaan varauskuittia vaan Koha antoi ilmoituksen ”Kuittipohjia ei löydy”.

Palautuskuitille ei tulostu niteiden tietoja, jos asiakas on valinnut verkkokirjastossa ettei lainahistoriaa tallenneta. Vaski on raportoinut ongelmasta Koha-Suomelle, mutta ainakaan toistaiseksi ongelma ei valitettavasti ole kierrettävissä.

Lehtiniteiden poistossa oltava tarkkana. Lehtien massapoistoissa on muutaman kerran käynyt niin, että on vahingossa poistettu väärän kirjaston lehtiniteitä. Poistettavia lehtiä Kohassa valittaessa on siis hyvä olla erityisen tarkkana.

Liian tummat viivakoodit tarratulostuksessa. Uuden Firefoxin PDF-katselussa tuli muutos, jonka myötä viivakoodit tulostuvat liian tummina. Kaikki viivakoodinlukijat eivät pysty näitä tummempia viivakoodeja lukemaan, minkä vuoksi on tärkeää muistaa käyttää pdf:n tulostamiseen jotakin muuta ohjelmaa kuin Firefoxia niissä kirjastoissa joissa Firefox on päivitetty. Tämä onnistuu tarratulostuksessa niin, että valitsee tarratulostuksessa kuvan mukaisesti ohjelmaksi ”Muu” ja sieltä Chrome (tai vaikka PDF:n lukuohjelma jos sellainen koneelta löytyy).

Exit mobile version