Versiopäivityksen tilannekatsaus 16.6.

Niteiden uusimisessa tuli aiemmin vääriä eräpäiviä sekä Kohassa että verkkokirjastossa. Ongelma koski käytännössä vain niitä kirjastoja, joissa on pidempi kesäsulku. Ongelma on saatu korjattua ja nyt kaikissa tapauksissa uusinnan eräpäivä lasketaan aina lainanneen kirjaston eräpäiväkalenterin mukaan. Mikäli huomaatte, että kirjastonne lainoihin on ehtinyt tulla eräpäiviä kesäsulun ajalle, voi Vaskituelta pyytää eräpäivien siirtoa.

Verkkokirjastossa asiakkaan lainoissa näkyy jälleen lehtinumero.

Osalta jokeri-niteistä puuttuu vielä Saatavana, ei varattavissa -erikoistila. Puuttuva erikoistila kannattaa lisätä mahdollisimman pian, sillä ilman erikoistilaa jokeri tärppää kiinni varaukseen ja saa saa noutoajaksi kuluvan päivän.

Palautuskehotusten lähetys laitettiin päälle 10.6. ja järjestelmästä lähti ilmoitukset myös takautuvasti käyttökatkon ajalta. Jostain syystä osa takautuvasti lähetetyistä 2. palautuskehotuksista kuitenkaan lähtenyt järjestelmästä. Ongelmaa selvitetään ja lähettämättä jääneet palautuskehotukset pyritään saada vielä lähetettyä jälkijunassa. Asiakkaalle lähtevistä ilmoituksista ei viime viikolla lähetetty takautuvasti eräpäiväilmoituksia 7.-8.6.

Tärpänneen varauksen siirtäminen takaisin odottaa-tilaan jonon kärkeen on mahdollista uudessa versiossa ja extranetin ohjetta varauksen siirrosta jonossa on päivitetty tältä osin. Uusi toiminnallisuus kannattaa ottaa haltuun, sillä monessa tilanteessa ei enää jatkossa tarvitse tehdä kokonaan uutta varausta ja pyytää Vaskituelta jononumeron muuttamista.

Uusiessa lainoja Ohita uusintaraja -rastia käyttämällä tulee olla tarkkana, sillä uudessa versiossa on mahdollista uusia myös varatut niteet.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi