Vaskin musiikki cd-levyjen kellutus

Vaskin musiikkityöryhmä on valmistellut Vaski-tasoista musiikki cd-levyjen kellutusta ja kellutuksen aloituspäiväksi on valikoitunut 9.1.2023. Kellutus koskee hyllypaikkoja Musiikki, Lapset ja Nuoret ja kellutuksessa ovat mukana kaikki yksiköt Z-alkuisia koulukirjastoja lukuunottamatta.

Mikä muuttuu?

  • Jatkossa kaikki musiikkia olevat cd-levyt jäävät hyllyyn palautusyksikköön, jos niiden hyllypaikka on Musiikki / Lapset / Nuoret.
  • Osa Vaskin musiikki cd-levyistä sijaitsee tällä hetkellä hyllypaikassa Aikuiset. Nämä niteet tullaan siirtämään keskitetysti hyllypaikkaan Musiikki marraskuun aikana. Hyllypaikan muutos ei edellytä uusien tarrojen tulostamista niteille.
  • Yhteistä cd-levyjen hankintaa varten perustetaan uusi yksikkö. Yksikköä käytetään ainoastaan hankinnassa ja se ei ole valittavissa kirjautumis- tai kuljetusyksiköksi. Verkkokirjastossa yksikkö näkyy hakutuloksen rajauksissa sekä niteen saatavuustiedoissa siinä vaiheessa, kun nide on tilauksessa.
  • Kelluvassa kokoelmassa saatavuustietojen tarkastelu tapahtuu Kohassa kahdella välilehdellä, koska saatavuustiedot esitetään koti- eikä havaintokirjaston mukaan:
Esimerkki musiikki-cd:stä, jonka toinen Turun pääkirjastossa hyllyssä olevista niteistä on Naantalin omistama ja näkyy siksi eri välilehdellä.

Kellutus ei näillä näkymin aiheuta muutostarpeita palautusautomaateille, mutta kelluvan aineiston palautus kannattaa kuitenkin varuiksi testata kellutuksen käynnistyttyä. Muistutamme testaamisesta vielä erikseen tammikuussa.

Kellutusta varten perustetaan Teamsiin oma kellutusaiheinen kanava joulukuun alussa. Kanavalla voi käydä yleistä keskustelua kellutuksesta, kokoelmien tasapainotuksesta sekä ehdottaa hankittavia cd-levyjä. Kanavalle on automaattisesti pääsy kaikilla niillä, joilla on pääsy myös Koha käpälään -kanavalle. Jos sinulla ei vielä ole pääsyä Vaskin yhteiseen Teamsiin, ole yhteydessä Vaskitukeen.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top