Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Vaski-Kohan versiotiedote 2024

Päivitetty:
18.4.2024 (lisätty tieto käyttökatkon alkamisesta jo 5.4. klo 19, poistettu tieto mahdollisuudesta palauttaa niteet niteiden erämuokkauksessa)
22.4.2024 (lisätty Asiakkaat, lainaus ja palautus -osioon tieto siitä, ettei asiakashakua pysty enää tekemään ilman mitään hakusanaa)
30.4.2024 (vahvistettu tieto siitä, että hakutuloksen järjestäminen nimekkeen mukaan toimii; poistettu tieto tietueen saatavuustiedoissa virheellisesti samaan aikaan näkyneestä kuljetettavana ja saatavana -tiloista)
2.5.2024 (lisätty uusi osio Kohaan kirjautuminen)
3.5.2024 (päivitetty osioita Varaukset, Asiakkaat, lainaus ja palautus, Tiedonhaku)
7.5.2024 (poistettu Tiedonhaku-osiosta tieto siitä, että sanoja pystyy hakemaan ilman ’-merkkiä, koska muutosta ei saatukaan vielä versiopäivityksen yhteydessä mukaan)

Koha päivitetään versioon 23.11 6.-7.5.2024. Päivityksen valmistelu aloitetaan jo 5.4. klo 19, jolloin Koha ja siihen liitetyt laitteet/palvelut menevät pois käytöstä. Varsinainen päivitys tehdään maanantaina 6.5. ja loppuaika on varattu testaukselle siten, että palvelut olisi mahdollista avata viimeistään tiistaina 7.5. klo 12. Palvelujen avaaminen aikaisemmin on mahdollista, mikäli päivitys ja sen jälkeinen testaus sujuu ongelmitta. Extranetissä tiedotetaan, kun tuotantokäytön saa versiopäivityksen jälkeen aloittaa.

Tähän versiotiedotteeseen on kerätty Vaskin näkökulmasta oleelliset muutokset ja uudet toiminnot. Mahdolliset muutokset/lisäykset päivitetään tähän tiedotteeseen. Koha-Suomen kokoamaan kattavampaan listaukseen versiomuutoksista voi tutustua täällä. Koha-Suomen listauksessa voi olla toimintoja, joita ei Vaskissa oteta käyttöön tai joiden käyttöönotto on ajankohtaista vasta myöhemmin. Lisätietoja uuden version ominaisuuksiin liittyen voi kysellä Vaskituelta.

Uuteen Koha-versioon on mahdollista tutustua itsenäisesti jo ennen versiopäivitystä uuden version testiympäristössä osoitteessa https://vaski-next.koha-suomi.fi. Testiympäristöä on käytettävä samalla selaimella kuin Kohaa muutenkin, sillä myös testiympäristön käyttö edellyttää varmennetta. Testiympäristöön pääsee kirjautumaan omilla Koha-tunnuksilla ja mikäli kirjautuminen ei onnistu, voi yhteydessä olla Vaskitukeen. Huom! Uuden version testiympäristön tietokanta on karsittu kopio Vaskin tuotantoympäristöstä. Tietueita, niteitä, asiakkaita ym. löytyy tietokannasta siksi vähän. Testiympäristössä voi myös olla vielä joitakin keskeneräisyyksiä. Mikäli huomaat jotakin, mikä ei toimi oikein, voi siitä laittaa viestiä Vaskituelle.

Koha-Suomi järjestää uuden version esittelyn keskiviikkona 17.4. ja lisäksi Vaskissa on oma kyselytunti vielä maanantaina 22.4. Tarkemmat tiedot ja osallistumislinkit löytyvät tästä tiedotteesta.

Kohaan kirjautuminen

Asiakkaat, lainaus ja palautus

Automaatit

Varaukset

Tiedonhaku

Nidehaku

Niteiden käsittely

Hankinta ja kausijulkaisut

Kuvailu

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Exit mobile version