Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Kirjasarjapalvelun varausten ja palautusten käsittely

Entinen Turun Oppimateriaalikeskus on nyt Turun kaupunginkirjaston kirjasarjapalvelu.

Kirjasarjapalvelu tarjoaa valmiita kirjapaketteja lainattavaksi Vaski-kuntien kouluille. Kirjapaketteja ei anneta kaukolainaksi. Kirjasarjapalvelun paketit sopivat lainattavaksi silloin, kun koko luokka lukee saman kirjan. Opettajat voivat varata kirjapaketteja Vaski-verkkokirjaston kautta. Kirjasarjapalvelun paketteja voi varata ja lainata ainoastaan yhteisökortilla. Kirjasarjapalvelusta ei voi varata tai lainata yksittäisiä kirjoja. Pienempiä kirjamääriä tai lisäkappaleita tarvitseva asiakas ohjeistetaan varaamaan tarvitsemansa aineisto normaalisti Vaski-kirjastojen kokoelmasta.

Varaaminen ja lainaaminen

Kirjasarjapalvelun kirjapaketit löytyvät Vaski-verkkokirjastosta ja Kohasta Kirjapaketti kouluille -hakusanalla. Asiakas voi varata tarvitsemansa paketit verkkokirjaston kautta yhteisökortille. Henkilökunta voi myös tehdä varaukset asiakkaan puolesta Kohassa. Varauksen yhteydessä on valittava varauksen noutopaikka. Noutopaikkoja ovat kaikki Vaski-kirjaston toimipisteet ja kirjastoauto.

Huom! Ne Turun koulut, joilla ei ole lähikirjastoa tai kirjastoautopysäkkiä, voivat valita noutopaikaksi Z Kirjasarjapalvelu (koulujen varaukset). Kirjasarjapalvelu lähettää näille asiakkaille erikseen sähköpostia ja sopii kirjojen toimituksesta koululle, kun varaus on noudettavissa. Kirjasarjapalvelu-noutopaikkaa voi käyttää ainoastaan kirjasarjapalvelun kirjapaketeille, ei muulle Vaski-kirjastojen aineistolle.

Kirjasarjapalvelun henkilökunta käsittelee varauksia tiistaisin ja keskiviikkoisin (ei Turun koulujen loma-aikana). Varaukset lähetetään Vaski-kuljetuksen mukana noutopisteisiin. Kirjasarjapalvelun kirjat ovat erillisissä, mustaoransseissa muovilaatikoissa. Laatikon kyljessä on muovitasku, jossa on laatikon nidetunnuskortti. Kortissa on viivakoodi ja RFID-tunniste. Kun laatikko saapuu noutopisteeseen, palauta se lukemalla kortin viivakoodi/RFID-tunniste, jolloin automaattinen noutoilmoitus lähtee asiakkaalle.

Kun asiakas tulee noutamaan varaustaan, muista lainata laatikko asiakkaan yhteisökortille laatikon viivakoodin/RFID-tunnisteen avulla. Kirjapaketit voi noutaa vain kirjaston palveluaikana.

Palauttaminen

Kirjasarjapalvelun kirjapakettien laina-aika on kuusi viikkoa. Asiakas voi uusia lainan kolme kertaa, ellei aineistoon ole varauksia. Yhteisökortilla lainatuista kirjapaketeista ei muodostu myöhästymismaksuja. Noutamatta jääneistä varauksista muodostuu 2 euron maksu, jonka henkilökunta voi harkintansa mukaan poistaa. Laina-ajan päättyessä asiakkaan tulee palauttaa kaikki paketin kirjat alkuperäisessä laatikossaan mihin tahansa Vaski-kirjastoon henkilökunnalle. Palauttaminen ei ole mahdollista kirjaston omatoimiaikana. Kun kirjalaatikko palautuu, henkilökunnan on ennen sen Kohassa palauttamista tarkistettava, että laatikossa olevien kirjojen määrä täsmää laatikon infotarrassa olevan määrän kanssa.

Lisätiedot:
Turun kaupunginkirjaston kirjasarjapalvelu
kirjasarjapalvelu@turku.fi
Puh. 02 262 9227

Exit mobile version