Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Konsolipelien korvaaminen

Mikäli asiakas joutuu korvaamaan konsolipelin, kirjasto ei veloita tekijänoikeusmaksuja, vaan pelkästään pelin markkinahinnan.

Alla ote Vaski-johtoryhmän 18.3. pöytäkirjasta:

Konsolipelien lainaus ja korvaukset

EU:n tuomioistuin on ottanut kantaa konsolipelien lainaukseen, jonka seurauksena tekijänoikeusneuvosto on nyt antanut lausuman (2015:8), että erillistä lainauslupaa ei tarvita. Lausunto. Lisätietoa asiasta: https://www.kirjastot.fi/fi/uutiset/ajankohtaista/eun-tuomioistuin-mahdollistaakonsolipelien-runsaamman-lainaamisen-kirjastoissa-5e2da#.VuFhlq0aCUk Käytännössä asiakas välttyy tekijänoikeusmaksulta vain silloin, kun hän pystyy ostamaan vastaavan kappaleen kadonneen/turmeltuneen tilalle. Mikäli hän ei löydä korvaavaa kappaletta, hän joutuu maksamaan sen korvaussumman, joka kirjastojärjestelmään on tallennettu luetteloinnin yhteydessä, ja tämä summa sisältää ”vanhojen” konsolipelien tapauksessa aina tekijänoikeusmaksun, jonka suuruus ei näy missään eriteltynä.

Ehdotus Päätetään, että asiakas on korvausvelvollinen vain markkinahinnan osalta ja jos sitä ei ole tiedossa, arvioidaan korvauksen perusteeksi käypä hinta.

Päätös Päätettiin esityksen mukaan.

 

Exit mobile version