Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Varausmaksut poistuvat 1.1.2017 – uusi kirjastolaki astuu voimaan

Presidentti on tänään allekirjoittanut uuden kirjastolain ja laki astuu voimaan 1.1.2017. Uuden lain näkyvin muutos Vaski-kirjastoille on varausmaksun poistuminen. 1 euron varausmaksun sijaan noutamattomasta varauksesta peritään 2 euron maksu. Maksujen muutos ei koske ennen 1.1.2017 muodostuneita maksuja.

Pääkäyttäjät tekevät tarvittavat asetusmuutokset järjestelmään ja verkkokirjaston palvelutoimintoihin. Asetusten muutoksessa tähdätään siihen, että maksuja ei tarvitse asiakaspalvelussa käsin muuttaa, vaan maksut tulevat järjestelmästä oikein varaajien tietoihin. Aurorassa noutamattoman varauksen maksu kulkee nimellä varausmaksu (2€). Noutamattoman varauksen maksu muodostuu, kun varauksen noutoaika on umpeutunut ja varaus poistetaan.

Verkkokirjastossa julkaistaan tiedote asiakkaille maksujen muutoksesta ja sivuille päivitetään uusi maksuliite. Kirjastot huolehtivat tiedotuksesta omilla kotisivuillaan sekä kirjastotilassa (Turun tekemä tiedote asiakkaille tässä). Osalla kirjastoista on noutoilmoituksessa maininta varausmaksusta, joten muistattehan muuttaa tekstit, jos ette ole sitä jo tehneet. Kannattaa myös huomioida muutoksen tarve painetuissa maksuliitteissä ja käyttösäännöissä. Uudet käyttösäännöt ja maksuliite päivitetään Extranetin materiaalipankkiin virallisten dokumenttien alle mahdollisimman pian. Paperisia versioita ei toistaiseksi vielä painateta, koska on niihin on tulossa muitakin muutoksia.

Lisätiedot: Ulla-Maija Maunu 044 9072924 ja vaskituki@turku.fi

Exit mobile version