Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Ajankohtaista järjestelmästä 23.11.2021

Vuoden 2022 hankinnan tilit. Ihan kaikki kirjastot eivät ole vielä tehneet itselleen Kohassa ensi vuoden budjettia ja tilejä. Muistattehan siis käydä luomassa ne ennen kuin alatte käyttää hankintaportaalissa tai verkkokaupoissa vuoden 2022 ostoskoreja, sillä ilman Kohaan luotuja tilejä tilaukset eivät siirry. Kaikkien kirjastojen on hyvä myös vielä tarkistaa, että jo luoduille tileille on asetettu oikea kirjasto sekä tilin omistajat ja käyttäjät. Näin huolehditaan siitä, että tilit näkyvät oikeille henkilöille. Aiemmin tiedotteena tullut ohjeistus ensi vuoden tilien luomisesta löytyy nyt myös extranetin ohjepankista.

Liian tummat viivakoodit tarratulostuksessa. Uuden Firefoxin PDF-katselussa on jokin muuttunut niin, että PDF näyttää liian tummalta ja viivakoodit eivät tulostu oikein niissä kirjastoissa, joissa Firefox on päivitetty. Ongelmaan yritetään etsiä ratkaisua Firefoxin asetuksista, mutta toistaiseksi suosittelemme käyttämään PDF:ien tulostamiseen jotain muuta ohjelmaa, esim. Chromea. Tämä onnistuu tarratulostuksessa niin, että valitsemalla tarratulostuksessa kuvan mukaisesti ohjelmaksi ”Muu” ja sieltä Chrome (tai vaikka PDF:n lukuohjelma jos sellainen koneelta löytyy).

Kohaan tallennettuja raportteja aletaan siivota. Yritämme luoda Vaskille mahdollisimman hyvin palvelevan kokoelman raportteja ja vanhojen raporttien karsiminen on osa tätä työtä. Jos huomaat jonkin sinulle tärkeän raportin kadonneen, ota yhteys Vaskitukeen.

Kulttuurikortti-asetus on käytössä Kohassakin ja se löytyy asiakkaan muokkaus-lomakkeelta:

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Exit mobile version