Site icon Vaski-kirjastojen extranet

Ajankohtaista järjestelmästä 28.2.

Jatkossa uutta asiakasta lisättäessä asiakkaalla ei enää ole valmiina viestiasetuksia. Muistattehan siis käydä aina uuden asiakkaan kanssa viestiasetukset läpi. Jos viestiasetuksia ei lisätä, eräpäivähuomautukset eivät lähde lainkaan ja noutoilmoitukset lähtevät kirjeinä, joka on hitain ja kallein viestitapa. Oletusviestiasetusten poistaminen liittyy Koha-Suomella työn alla olevaan kehitykseen.

Viime viikolla tiedotettuun varausten voimassaoloajan muutokseen liittyen tulee nyt myös verkkokirjastossa tehtyihin varauksiin voimassaoloajaksi kolme vuotta. Lisäksi olemassa olevien varausten voimassaoloajat on pidennetty kahdesta kolmeen vuoteen.

Frank-monihaku suljetaan, sillä Finna.fi tarjoaa saman palvelun koko maassa. Kaukopalvelutyötä varten on Finnaan tehty valmiit hakurajaukset alueellista kehittämistehtävää hoitavien kirjastojen kokoelmiin sekä laajasti ruotsinkielistä kirjallisuutta tarjoavien kirjastojen kokoelmiin. Oheisista linkeistä pääset oikopolkuihin. Linkit löytyvät myös Finna.fi-sivuston sisältösivulta Aineiston tarjoajat.

Joillakin kirjastoilla on tilausten vastaanottonäkymässä saattanut näkyä tilauksia, joilta puuttuu kokonaan nimeketieto ja joiden peruuttamisesta on saanut virhe 500 -ilmoituksen. Nämä virheelliseen tilaan jääneet tilaukset on nyt saatu siivottua vastaanottonäkymistä pois, mutta mikäli törmäätte vastaaviin tapauksiin uudelleen, laittakaa niistä viestiä Vaskitukeen.

Viikolla 9 ei tehty viikottaista Koha-päivitystä.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Exit mobile version