Tule jakamaan Lukulampun valoa!

Kutsumme kaikki kirjastot mukaan valaisemaan pimeyttä Lukulampun valolla. Teemoina uni, unettomuus, enneunet!

Lukulampun valossa on lukuelämysten tuottamisen, kirjoittamisen ja kuuntelemisen hanke, jonka vetovastuussa toimii Turun kaupunginkirjasto. Syksyllä 2011 Lukulampun valossa laajenee valtakunnalliseksi lukemiskampanjaksi, joka huipentuu kaksipäiväiseen päätapahtumaan Kaamosviikonloppuun 11.-12.11.2011.

Lukulampun valossa on osa Turun kulttuuriasiankeskuksen kanslian koordinoimaa Pimeyden 876 sävyä –kulttuuripääkaupunkihanketta.

Hanke korostaa pimeyden rajaamaa luovaa olotilaa: miten valo ja varjot muuttavat lukemisen tilaa ja merkitystä, millainen on pimeän melankolian valoisa puoli? Tulevan syksyn teemoja ovat uni, unettomuus ja enneunet.

Lukemiskampanjassa toteutetaan muun muassa lukemis- ja kirjoittamispiirejä. Lukupiireille perustetaan yhteinen blogi, jossa vaihdetaan kokemuksia lukupiiritoiminnasta. Hakevilla ja hakeutuvilla palveluilla pyritään tavoittamaan myös niitä ihmisiä, jotka eivät erilaisten esteiden vuoksi voi oma-aloitteisesti käyttää kirjaston palveluja. Kampanjan yhteydessä laaditaan kommentoitu aiheluettelo uniteemaan liittyvistä romaaneista, tietokirjoista, sarjakuvista, runoista ja musiikista.

Osallistuville kirjastoille järjestetään Turussa ohjelmallinen suunnittelupalaveri vielä ennen kesälomia. Tutustu tapahtumatiedotteeseen tästä.

 Lisätietoja:
Taina Ratia, palvelupäällikkö
p. 044-9072940
taina.ratia@turku.fi

 Nina Koskivaara, projektisuunnittelija
p. 040-5787815
nina.koskivaara@turku.fi

Scroll to Top