Ohjeet

Extranetin ohjepankki sisältää enimmäkseen sellaisia ohjeita, joihin liittyy Vaskin omia toimintakäytäntöjä. Yleisohjeet Koha-kirjastojärjestelmän käytöstä löytyvät Koha-Suomen sivuilta.

Vaski-Kohan osoite: https://vaski.koha-suomi.fi/

E-aineistot

Verkkokirjaston kuvalliset e-aineistojen käyttöä koskevat ohjeet löytyvät täältä.

Kausijulkaisut

Lehtitilauksen uusimiseen löytyy ohje Koha-Suomen sivuilta. Vuosinimekkeisiin jaettujen lehtien (Kotivinkki 2024 jne.) tilauksia ei voi kuitenkaan uusia, koska seuraavan vuoden lehtitilaus on aina kohdistettava uuteen vuosinimekkeeseen. Näissä tapauksissa pitää vuosittain siis tehdä aina kokonaan uusi lehtitilaus.

Kuvailu

Vaskin kirjastoaineiston kuvailu tehdään keskitetysti. Kuvailevat kirjastot ovat Turku, Salo, Raisio, Kaarina ja Naantali. Myös uutuusaineiston luokitus on keskitetty näihin kirjastoihin. Yhtenäiseen luokitukseen siirryttiin uutuusaineistossa  15.3.2021.

Muiden kirjastojen aineistoa kuvaillaan ja luokitetaan kuvailevissa kirjastoissa näin 

  • Turku: Rusko, Kustavi, Pyhäranta, Vehmaa, Masku
  • Raisio: Taivassalo
  • Kaarina: Nousiainen, Paimio, Sauvo
  • Naantali (Kaikki muu aineisto paitsi Daisyt ja musiikki. Daisyt lähetetään Raisioon ja musiikki Saloon): Laitila, Mynämäki, Uusikaupunki
  • Salo: Lieto (+Liedon koulukirjastot)

Tarkemmat ohjeet uutuuksien käsittelystä:

Mikäli valmiita kuvailutietoja on tarpeen korjata tai täydentää, voit ottaa yhteyttä Turun kuvailijoihin tällä lomakkeella:

Verkkokirjasto
Yhteystiedot

Kohaa, verkkokirjastoa ja Vaskin toimintakäytäntöjä koskevat ongelmat ja kysymykset: vaskituki@turku.fi

Kuvailua koskevat kysymykset ja pyynnöt: kuvailu.kaupunginkirjasto@turku.fi tai tällä lomakkeella

Kokoelmien yhteyshenkilöt Turussa:

Lisäksi e-aineistoissa yhteyshenkiö on Maija Suoyrjö ja lehtiasioissa Teppo Toivonen. Yhteyshenkilöiden sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@turku.fi.