Turvakielto

Muokattu 6.3.2024 (poistettu turvakieltopäätöksen kopiointia koskeva kohta)

Jos henkilöllä on perusteltu syy epäillä oman tai perheensä turvallisuuden olevan uhattu, maistraatti voi hänen pyynnöstään antaa turvakieltomääräyksen. Turvakieltomääräys voi ensimmäisellä kerralla olla voimassa enintään viisi vuotta. Sitä voidaan jatkaa kaksi vuotta kerrallaan, jos vaara ei ole vielä ohi.

  • Jos asiakkaalla on turvakieltopäätös, hänen ei tarvitse antaa osoitetietojaan kirjaston asiakasrekisteriin. Kaikissa muissa tapauksissa osoite on pakollinen.
  • Jos asiakkaalla ei ole käytössä postilokero- tai poste restante-osoitetta, osoitetiedoksi laitetaan kirjaston osoite.
  • Asiakkaan viesteihin lisätään tieto: turvakielto, mihin asti voimassa, kirjaston tunnus (katso esim. 853A3398527).
  • Asiakkaalle asetetaan vanhentumispäiväksi turvakiellon päättymispäivä. Tällöin asiakkaan on toimitettava osoite tai uusi turvakieltopäätös, eikä asiakastietue jää roikkumaan ilman osoitetta.
  • Asiakkaan turvakielto-osoitteen voi saada tarvittaessa. Turussa osoitteen saa ottamalla yhteyttä vastaanottoon. Saatua turvakielto-osoitetta ei saa laittaa asiakasrekisteriin eikä esim. laskukopioon, vaan ainoastaan kyseisen kirjelähetyksen kirjekuoren päälle osoitetiedoksi.

Jos asiakas ei toimita voimassa olevaa turvakieltopäätöstä, hänelle voidaan laittaa lainauskielto. Lainauskielto on voimassa siihen asti, kunnes hän toimittaa joko voimassa olevan päätöksen tai yhteystietonsa.

Scroll to Top