Ajankohtaista järjestelmästä

Aurora:

  • Myöhässä olevaa aineistoa koskevissa muistutuksissa on vielä keskeneräisyyttä. Kaikki muistutuksiin tulevat tekstit eivät ole valmiina, ja  Axiell tutkii muistutusten lähetystapoja jne. Kun muistutukset ovat lähetettävissä, siitä ilmoitetaan.
  • Asiakastietojen henkilötunnus-haku toimii vain asiakkaan laajennetussa haussa (”Hae asiakas”-kentän oikealla puolella olevat pikkunuolet), eli asiakkaan haku laajennetussa haussa tehdään ensin henkilötunnuksella ja sen jälkeen sukunimellä ja syntymäajalla.
  •  Suositellaan, että lyhyttunnuksia (kirjastokortin tunnus- tai aliaskentässä) ei käytetä,  koska  viivakoodinlukija  saattaa tulkita kirjastokortin viivakoodin jonkun toisen asiakkaan lyhyttunnukseksi ja lainat menevät väärälle asiakkaalle.  Mikäli lyhyttunnuksia käytetään, pitää sen olla vähintään 3 numeroa tai kirjainta. Lyhyemmät tunnukset on poistettava aina kun niitä huomataan, mutta asiakkaalle on kerrottava lyhyttunnuksen poistosta.
  • Yhteisöasiakkaille täytyy antaa syntymäaika, jotta yhteisökortilla voi lainata esim. DVD:tä ilman, että järjestelmä huomauttaa ikärajasta. Axiell tulee tekemään nyt reksiterissä oleville yhteisöasiakkaille syntymäajaksi 11.11.1911.Tämä sama syntymäaika annetaan uusille asiakkaille jatkossa.
  • Pallaksen asiakkaan tietojen statuksissa saattoi olla  ”väärä osoite”- rasti. Konversion jälkeen tämä tieto aiheuttaa Aurorassa lainauskiellon. Jos asiakkaan lainauskiellon syynä ei ole muuta kuin väärä osoite-tieto, lainauskiellon voi poistaa, kun osoite on korjattu. On huomioitava, että väärä osoite-tieto on myös voinut jäädä rekisteriin, vaikka osoite on jo korjattu.

Verkkokirjasto:

  • Lehdet: jos asiakkaalla on lainoissaan samaa lehteä useampi numero, lainoissa näyttää olevan vain yksi. (Aurora näyttää oikein).
  • Verkkokirjaston päivittäisindeksointi: tehdyt muutokset luetteloinnissa eivät päivity verkkokirjastoon (esim poistot ja uudet teokset)
  • Uloskirjautuminen ei riitä, vaan selain tulee sulkea. Muuten back-napilla pääsee katsomaan edelliset sivut.
  • Varaukset: pienellä osalla asiakkaita varaukset eivät näy. Palvelu ilmoittaa ”ohjelmavirheestä”
  • Niteiden hyllypaikka näkyy joissakin tapauksissa väärin. Ongelma ilmenee tilanteissa, joissa käännösteoksella ei ole päätekijää – näitä tapauksia ovat esim. elokuvat ja toimitetut teokset.

Havaitut ongelmat on raportoitu Axiellille ja ne pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Lista verkkokirjaston keskeneräisistä asioista löytyy työvaliokunnan sivulta.

Scroll to Top