Moottoriratojen legenda Jarno Saarinen esillä Raision kaupunginkirjastossa

Moottoriratojen legenda Jarno Saarinen esillä Raision kaupunginkirjastossa: moottoripyöriä, ajohaalareita ja elämäkerturi Arto Terosen esitelmä

Kansakunnan yhteiseen muistiin jää hetkiä, jotka eivät unohdu. Tänäkin päivänä monet muistavat, missä he olivat ja mitä tekivät 20.5.1973 kuullessaan moottoripyöräilyn maailmanmestarin Jarno Saarisen ja italialaisen Renzo Pasolinin traagisesta kuolonkolarista 250-kuutoisten MM-osakilpailussa Monzassa, Italiassa. Lähes 40 vuotta onnettomuuden jälkeen se on yhä tunne, jota ei aika eikä vanheneminen ole himmentänyt.

Ajotaito, tekninen tietämys ja rohkeus tekivät turkulaisesta Jarno Saarisesta vuonna 1972 ratamoottoripyöräilyn ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan suomalaisen maailmanmestarin (250 cc). Saarisesta kehittyi vertaansa vailla oleva kaarreajaja, joka pystyi kukistamaan itsensä Giacomo Agostinin.

Raision kaupunginkirjasto kunnioittaa suurta suomalaista urheilusankaria touko- ja kesäkuussa muistonäyttelyllä, johon on koottu autenttisia esineitä ja valokuvia Jarno Saarisen elämän varrelta. Esillä on mm. Saarisen ajohaalareita vuosilta 1972 ja 1973 sekä kaksi moottoripyörää. Kesäkuussa pyörät lähtevät joksikin aikaa näytösajoihin Sveitsiin ja Kuopioon, mutta palaavat takaisin juhannusta edeltävällä viikolla.

Elämäkerran Ikuisesti nuori kirjoittanut toimittaja Arto Teronen pitää esitelmän Jarno Saarisen moottoriurheilu-urasta tiistaina 7. 5. klo 18.00 Martinsalissa. Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Ari Korhonen. Paikalla ovat myös Jari Saarinen ja Soili Karme.

Kirjastotalon Yhteispalvelupisteessä on toukokuun alusta lähtien myynnissä mm. Ikuisesti nuori -elämäkertoja, postikortteja, A4-kokoisia painokuvia, T-paitoja ja tarroja.

Raision kaupunginkirjasto on avoinna toukokuussa ma –to klo 10-19, pe klo 10-18 ja la klo 10-14. Kesäkuussa kirjasto on avoinna ma-to klo 10-19, pe klo 10-16 ja viikonloppuisin suljettu

 

Scroll to Top