PressReader on nyt etäkäyttöinen

Ulkomaisia sanomalehtiä sisältävästä PressDisplay-palvelusta on jo jonkun aikaa ollut olemassa uudistettu PressReader-inkarnaatio, jonka käyttäminen varsinkin mobiililaitteilla on huomattavasti sujuvampaa kuin vanhan sivuston. Vaski-verkkokirjastosta on tähän asti linkitetty vanhaan versioon, sillä uudella sivustolla ei ole ollut etäkäyttömahdollisuutta.

PressReader on nyt saanut rajapinnan kirjastojärjestelmään toimimaan, eli etäkäyttö onnistuu osoitteessa www.pressreader.com. Kirjautuminen tapahtuu sivun ylälaidasta löytyvää siluettihahmoa klikkaamalla. (Näkymä saattaa eri laitteilla olla hiukan erinäköinen.)

PressReader

Seuraavaksi aukeavasta näkymästä valitaan ’Library Card’. Sitten ’Select Library’ -valikosta etsitään Turku City Library (tähän on pyydetty tilalle Vaski Libraries), alapuolella oleviin kenttiin syötetään kirjastokortin tunnus + tunnusluku.

PressReader2PressReader3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PressReaderillä on myös oma ilmainen mobiilisovelluksensa. Sovelluksessa ei kuitenkaan ole vielä tällä hetkellä mahdollisuutta kirjautua kirjastokortilla, toiminto on tulossa joskus tulevaisuudessa. Pressreader.com -osoitteesssa kirjastokortilla kirjautunut käyttäjä voi kuitenkin luoda itselleen käyttäjätunnuksen muotoa sähköpostiosoite+salasana. Tätä käyttäjätunnusta voi käyttää kirjautumiseen myös mobiilisovelluksessa.

Mitä kaikki ylläoleva sitten käytännössä tarkoittaa? Lähinnä näitä asioita:

  • Jos mahdollista, testatkaa oman kuntanne korteilla, että toimiihan kirjautuminen osoitteessa www.pressreader.com. Testaaminen pitää tehdä muussa kuin kirjaston verkossa, eli esim. omalla kännykällä tai kotikoneella.
  • Jos kotisivuillanne on linkki PressDisplay-palveluun, vaihtakaa sen tilalle tämä uusi osoite. Palvelun nimi on muutenkin nyt vaihtunut PressReaderiksi, eli PressDisplay-maininnat esim. verkkosivuilta kannattaa päivittää ajan tasalle.Vaski-verkkokirjastoon tietoja päivitetään viimeistään sitten, kun ylläpitäjät palailevat kesälomilta.

 .
Koko kansa lukeeValtakunnallinen e-kirjakampanja on käynnissä 4. – 24.7. Tähän liittyen muistutuksena, että extranetin Ohjeet-osiosta löytyy ohjeistusta niin Vaskin e-kirjojen kuin e-lehtienkin käyttämiseen.

Hauskoja e-lukuhetkiä!

Scroll to Top