eBooking-vikatilanteet

Turku, Kaarina, Laitila, Paimio ja Vehmaa käyttävät eBooking-nimistä tietokoneiden ajanvarausjärjestelmää. Järjestelmän vikatilanteiden selvittämistä helpottaa, jos ongelmien laajuus on tiedossa. Laitetaanpa siis tieto kulkemaan.

eBooking-ongelmissa toimi seuraavasti:

  1. Tarkista, ettei vika ole asiakaskoneessa tai sen yhteyksissä (kone toimii ja sillä pääsee verkkoon). Paikallisissa ongelmissa ota yhteys kuntasi IT-tukeen. (Turun yksiköt ottavat yhteyttä Servicedeskin lisäksi Kaupunginkirjasto vahtimestarit -postiin.)
    Jos vika ei ole paikallinen:
  2. Jos millään tunnuksella (ei myöskään asiakkaan itse luomalla tai virkailijatunnuksella) ei pääse kirjautumaan eBookingiin, tai ohjelma ei toimi niin kuin pitäisi, ota yhteys DP-Groupiin ja vaskitukeen.
  3. Jos asiakkaan itse luomalla tunnuksella tai virkailijatunnuksella pääsee kirjautumaan, mutta kirjastokortin numerolla ei, ota yhteys Axiellin kirjastotukeen ja vaskitukeen.

Kuvaa ongelma mahdollisimman tarkasti: esim minkälainen virheilmoitus tulee? Pääseekö kirjautumaan itse luodulla käyttäjätunnuksella muttei kirjastokortilla? Kuvakaappaus virhetilanteesta on aina avuksi ongelmien selvittelyssä.

Vastuutahot:

  1. eBooking palvelin: DP-Group (Yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://ebooking.fi/fi/dpg.html)
  2. Aurora ja Sip-rajapinnat: Axiell (https://kirjastotuki.axiell.fi/)
  3.  Aurora-palvelimet ja niiden verkkoyhteydet: Turun IT (yhteydenotot muualta Vaskista vaskituki@turku.fi -postin kautta)
  4. Asiakaskoneiden toiminta ja kunnan verkkoyhteydet: kunnan oma IT-tuki

Palvelun toimintatapa:

  • asiakaskone ottaa yhteyttä eBooking-palvelimeen. Jos asiakkaalla on itse luotu käyttäjätunnus, tiedot löytyvät eBooking-tietokannasta, eikä tunnistautumiseen tarvita Auroraa. Palveluun voi kirjautua, vaikka asiakas olisi käyttökiellossa Aurorassa.
  • jos itse luotua käyttäjätunnusta ei ole (tunnus on kirjastokortin numero), ottaa eBooking-palvelin kirjautumisvaiheessa yhteyttä Auroran Sip-palvelimeen, Z8005ebook-nimiseen Sip2-palveluun. Käyttöoikeus varmistetaan Aurorasta, eikä käyttökiellossa oleva asiakas voi kirjautua palveluun.
Scroll to Top