Koha-kuulumisia hallituksen kokouksesta ja asiantuntijaryhmästä

Viimeisimmässä Koha-hallituksen kokouksessa tärkeimpänä asiana käsiteltiin ja hyväksyttiin tilinpäätös. Viime vuoden talous oli mukavasti hieman voitollinen ja uusina kirjastoina yhtiöön ovat tulossa Lieto ja Uusikaupunki.

Lari Taskula päätettiin rekrytoida avustamaan versionvaihdossa ajalle 1.4.-30.6.2017. Lisäksi päätettiin palkata osa-aikainen sihteeri avustamaan toimitusjohtajaa juoksevissa asioissa.

Koha-seminaari pidetään Oulussa 17.-18.5., ohjelma valmistuu lähipäivinä.

Asiantuntijaryhmän kuulumiset

Uudet koha-asennukset

  • Lapin käyttöönotto tapahtuu 2.5.
  • Helle-kirjastojen käyttöönoton ensimmäinen vaihe tapahtuu 23.5. Helle-kirjastoista on tullut toive Johannan työpanoksen käyttämisestä Origo-konversioissa. Lari voitaisiin palkata tällä rahalla.

Kehitystyö

  • EDItX pilotointi etenee Lumpeessa. Tilauksia ruvetaan pian tekemään.
  • Oulu on jo käyttänyt tilastosovellusta. OKM:n tilastot saatiin sillä ulos, nyt testataan muitakin tilastoja.
  • Ohjelmistokehittäjät pitivät Helsingissä tapaamisen, jossa kävivät versionvaihtoon liittyviä asioita läpi. Redminessä listaus tarkistettavista/korjattavista asioista.
    https://tiketti.koha-suomi.fi:83/projects/mls/wiki/Versiop%C3%A4ivitykseen_siirrett%C3%A4v%C3%A4t_ominaisuudet_2017/49
    Vielä on tarkkaa versionvaihdon aikaa vaikea arvioida, mutta työ on hyvässä vauhdissa ja toivottavasti siihen päästää loppukeväästä.
  • Oulussa Rest rajapintaa odottaneita palveluita otetaan käyttöön (Varaamo, Rockaway).
  • Finna on testausvaiheessa. Parhaillaan Outin tietokantaa siirretään testipalvelimelle, jonka jälkeen Oulussa ryhdytään sen tutkimiseen.

Asiantuntijaryhmä pääsi yksimielisyyteen Kohan asiakaslajeista. Hyllypaikkojen osalta todettiin, ettei tässä vaiheessa kannata yrittää yhdistää hyllypaikkoja Koha-Suomen tasolla vaan edetään ensin yksittäisten Koha-asennusten (esim. Vaara) sisällä ja katsotaan siitä saadut kokemukset.

 

Rebekka Pilppula
kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja
Joensuun kaupunki
PL 114
80101 Joensuu
Puh. 050 3020563

Scroll to Top