Kuukauden vinkki: näin teet Uutuusvahdin verkkokirjastossa

Uutuusvahti perustuu aina hakutulokseen, joten sen luominen kannattaa aloittaa kirjautumalla verkkokirjastoon ja tekemällä ensin haku, jonka haluat toimivan uutuusvahtisi pohjana. Jos esim. haluat luoda uutuusvahdin puutarhanhoitoon liittyvistä teoksista, tee ensin haku ”puutarhanhoito”.

Verkkokirjasto säilyttää väliaikaisesti kaikki hakusi ja löydät ne Oma tili –sivun välilehdeltä Uutuusvahti, kohdasta Viimeisimmät haut.

Valitse se haku, josta haluat tehdä uutuusvahdin, ja klikkaa plus-merkkiä rivin lopussa. Näin saat haun tallennettua tietoihisi pysyvästi ja samalla haku siirtyy otsikon Uutuusvahti alle.

Oletuksena tallennetut haut eivät toimi uutuusvahtina, mutta valitsemalla pudotusvalikosta ”päivittäin” tai ”viikottain”, muuttuu tallennettu haku uutuusvahdiksi. Erillistä tallenna -painiketta ei ole, vaan järjestelmä tallentaa valintasi automaattisesti.

Saat tiedon uutuusvahdin löytämistä teoksista sähköpostiisi, jos olet ilmoittanut uutuusvahdin sähköpostiosoitteen välilehdellä Omat tiedot.

Scroll to Top