Uudet käyttösäännöt ja maksuliite voimassa

Vaski-kirjastojen uudet käyttösäännöt ja maksuliite astuivat voimaan tänään. Muutokset Auroran asetuksiin on tehty ja ajantasaiset versiot päivitään verkkokirjastoon sekä extranettiin. Tiivistetyn version oleellisimmista muutoksista pääsee lukemaan täältä.

Aurora saattaa vaatia uudelleen käynnistämisen, jotta uudet asetukset tulevat voimaan.

Siirtymäaikana kaikilla 15-17-vuotiailla ei ole huoltajaa

Seuraavana kolmen vuoden siirtymäaikana Aurorassa tulee vastaan 15-17-vuotiaita asiakkaita, joilla ei ole huoltajaa. Heidät on rekisteröity kirjaston asiakkaiksi ennen 1.6.2017 eikä heille tarvitse lisätä huoltajaa enää takautuvasti. Asiakkaan tiedot haettaessa Aurora antaa ilmoituksen puuttuvasta huoltajasta, mutta antaa kuitenkin jatkaa lainaamista tai tallentaa tietoja ilmoituksen kuittaamisen jälkeen.

Ilmoitus puuttuvasta huoltajasta
Asiakastietueen luontipäivä

 

Syytä on kuitenkin tarkistaa asiakastietueen muutoshistoriasta (oikean yläkulman info-painike), että tietue on luotu ennen 1.6.2017 eikä asiakkaalla tosiaan kuulu olla huoltajaa.

 

 

Ulkomaalainen asiakas

Kun tehdään kortti ulkomaalaiselle asiakkaalle, jolla ei ole henkilötunnusta, on muistettava täyttää erikseen syntymäaikakenttä (ja sukupuoli) sekä määriteltävä kortille voimassaoloaika. Kortti on voimassa enimmillään vuoden kerrallaan.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top