Vaskin verkkokirjasto uudistuu ke 31.1.

Verkkokirjasto siirtyy Finna2-versioon. Ulkoasu-uudistus on askel kohti yhä saavutettavampaa Finnaa ja samalla sivuston visuaalinen ilme kevenee.

Uudistus ei varsinaisesti aiheuta sivustoon rakenteellisia muutoksia, mutta uudistetuille sivuille on lisätty meidän toimestamme myös uutta sisältöä. Muun muassa asiakkaille on luvassa Finna-vinkkejä sekä usein kysyttyjä e-aineistokysymyksiä.

Muutokset sivuston ulkoasussa

verkkokirjasto1

Versiopäivitys muuttaa sivun yleisilmettä kevyemmäksi ja ajanmukaisemmaksi. Uusi versio mahdollistaa myös kuvalliset nostot, jotka olemme lisänneet etusivulle. Värit muuttuvat vaaleammiksi ja linkeissä on huomioitu riittävä kontrasti.

Hakusivu muuttuu hieman. Myös täällä ilme kevenee, mutta myös fasettien käytössä on muutoksia. Kun fasetista valitsee esim. aineistotyypin, siirtyy valinta omaan palkkiinsa bannerikuvan alle. Muutoksen myötä asiakkaan on helpompi seurata, mitkä kriteerit rajaavat hakua. Fasetti-rajauksia voi myös poistaa tästä yläpalkista. Rajauksia voi myös poistaa kuten ennen.

Sisältömuutokset

Etusivu

  • Selaa-palkki: Uusi ulkoasu mahdollistaa Selaa-palkin, joka näkyy sinisenä bannerikuvan alla. Näiden linkkien avulla asiakas pääsee selaamaan itselleen mieluisaa aineistolajia.

verkkokirjasto2

  • Nostot: Etusivulla on käytetty uutta nostomahdollisuutta varauskarusellin yläpuolella. Ensimmäinen luukku johtaa toistaiseksi e-sivuille, ja toiset luukut ovat linkkejä lasten- ja nuortenosastoille. Selkeitä linkkejä lapsille ja nuorille on toivottu muun muassa kouluissa.

verkkokirjasto3

  • Oletko jo kokeillut tätä: Uutuutena jaamme asiakkaille sopivaksi muokattuja täällä extranetissä julkaistuja Finna-aiheisia kuukauden vinkkejä. Ensimmäisenä vinkataan asiakkaalle miten toisten kirjastokortteja voi liittää omaan verkkokirjastotiliin ”Uusi koko perheen lainat yhdellä kirjautumisella”-postauksessa. Vinkkejä on luvassa enemmänkin. Tämä osio on WordPress-syöte.

 

verkkokirjasto4.JPG

  • Vaski-kunnat ja kirjastot –infoboksin sisältö, eli Vaskikunnat ja tietoa yhteistyöstä, on siirretty Asiakkaana kirjastossa –sivulle. Samalla kuntien listaus on kirjoitettu tekstimuotoon huomioidaksemme ruudunnäköohjelmaa käyttävät asiakkaat.
  • Kirjautumisohje-infoboksi on poistettu. Ulkoasu-uudistuksen myötä kirjautumispainike on helpommin erotettavissa.
  • Kirjastot-välilehti löytyy nykyään Selaa-palkin oikeasta kulmasta kirjastot-painikkeesta. Näin se näkyy myös mobiilikäyttäjille.

 

Nuoret

  • Nuorten sivuille on tuotu Kirjastokaistalta Keijon ja Kallen kirjastoluokista kertovan sarjan koosteen. Videon alla on linkki koko videosarjan.

 

E-aineistot

verkkokirjasto5.JPG

  • Lue kirjastossa-infoboksi poistuu. eMagz ja ePress on nostettu lehtien alle omaan pieneen infoboksiin. Molempien perässä on huomautus siitä että palvelua voi käyttää vain kirjaston koneilla.
  • Rockway-musiikinopetuspalvelua päätettiin myös mainostaa verkkokirjastossa, vaikka se on Turun ostama palvelu. Kaikki asiakkaat pystyvät kuitenkin lainaamaan kursseja.

verkkokirjasto6.JPG

  • Lue kirjastossa –infoboksin tilalle on tullut Usein kysyttyä –infoboksi. Listaamme tähän tyypillisiä e-aineistoihin liittyviä kysymyksiä, toistaiseksi niitä on viisi. Tämäkin osio on WordPress-syöte ja kysymykset tehdään yhteistyössä Maija Suoyrjön kanssa.

 

Vaskin verkkokirjasto siirtyy uuteen versioon keskiviikkona 31.1. Sivuston kehittämistä jatketaan julkaisun jälkeen.

Huomiot ja kommentit voi lähettää verkkokirjaston palautelomakkeen kautta.

Lisätietoja:

Satu Laukkanen
Sari Toivanen

 

 

 

Scroll to Top