Tulossa pian: Kirjastokino

Vaski-kirjastoihin on tulossa syyskuun alkupuolella puolen vuoden ajaksi testikäyttöön videopalvelu Kirjastokino, josta voi katsoa ilman rajoituksia esimerkiksi elokuvia ja tv-sarjoja. Palvelun sisällöstä ei toistaiseksi ole vielä täyttä varmuutta mutta kirkkaimpien uutuuksien sijaan se sisältää kirjastojen kokoelmaa täydentäviä elokuvia ja lyhytelokuvia, tv-sarjoja ja dokumentteja. Joukossa on esimerkiksi kotimaisia elokuvia ja klassikoita, ruotsinkielisiä ohjelmia, harrastevideoita sekä katsottavaa myös lapsille. Lainaajan ikä tarkistetaan Aurorasta. Osa sisällöstä on palvelussa pysyvästi ja osa vaihtuu ajoittain.

Palvelu avautuu osoitteessa www.kirjastokino.fi ja siihen kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla. Kirjastokino toimii kaikilla laitteilla ja alustoilla tietokoneilla, tableteilla ja puhelimilla.

Kirjastokinon kautta saa esityskäyttöön lisäksi digiboksin, jonka myötä palvelua voidaan näyttää myös kirjaston omissa tilaisuuksissa joko kirjastojen tiloissa tai julkisten yhteistyötahojen tilaisuuksissa (kuten vanhainkodeissa tai muissa vastaavissa paikoissa), sillä sen kautta näytettävä materiaali sisältää julkiset näyttöoikeudet. Boksi vaatii internet-yhteyden ja HDMI-liitännän. Boksit ovat maksullisia (hinta on 245 € / kpl / puoli vuotta) ja toistaiseksi ei vielä ole varmuutta siitä montako tuntia niissä on sisältöjä.

Kirjastoille lähetetään hieman mainosmateriaalia syyskuun alkupuolella, ja Kirjastokinosta toivotaan myös runsaasti palautetta kunhan palvelu saadaan käyttöön.

Lisätietoja voi tässä vaiheessa kysyä Maija Suoyrjöltä, maija.suoyrjo@turku.fi

Scroll to Top