Kuukauden vinkki: Libby-sovelluksen uudet ominaisuudet

E-kirjapalvelu OverDriven e-kirjojen lukemiseen ja e-äänikirjojen kuuntelemiseen tarkoitettuun Libby-sovellukseen on tullut uusia ominaisuuksia. Deliver later -toiminto on korvannut automaattisen varausten lainaamisen eli varaukset eivät OverDrivessa enää siirry automaattisesti omiin lainoihin. Varauksesta tulee ilmoitus kun se on noudettavissa, ja tämän jälkeen voi päättää lykkääkö varauksen lainaamista. Ilmoitusasetukset voi säätää itse.

Kun tieto varauksen saapumisesta on tullut, voi toimia seuraavasti:

  • Teoksen voi lainata kolmen päivän sisällä
  • Lainaamista voi lykätä valitsemalla “Deliver later”, jolloin varaus siirtyy jonossa seuraavalle (mutta omaa varauspaikkaa ei menetä). Asetetun lykkäysajan mentyä ohi kirjan voi lainata (kunhan se vapautuu jälleen).
  • Varauksen voi peruuttaa kokonaan

Jos ohittaa ensimmäiset kohdat, siirtyy varaus automaattisesti seitsemän päivän päähän. Jos ei senkään jälkeen tee mitään, poistuu varaus automaattisesti.

Libbyssa on myös muuta hyvää, kuten mahdollisuus tehdä tekstistä hakuja ja korostaa sanoja tai osioita. Reading Journey -painikkeen avulla voi tutkia omia kirjakohtaisia tietoja, muun muassa lukemiseen mennyttä aikaa sekä kirjanmerkkejä ja korostuksia myös niistä kirjoista, jotka ovat jo palautuneet. Reading Journey löytyy Libbyn kirjahyllystä, esimerkiksi ”Your Timeline” -kohdasta. Libbyssa on lisäksi sisäänrakennettu englanti-englanti -sanakirja, jonka avulla voi tarkistaa sanojen merkityksiä.

Libbyn toimintoja
Scroll to Top