Ilmoita kirjaston kiinniolosta

Kaikki kirjastot ovat joutuneet rajoittamaan palvelua koronatilanteen kiristymisen myötä. Joissain kunnissa on tehty nopealla aikataululla päätös kirjaston sulkemisesta kokonaan.

Muistattehan ilmoittaa kirjaston kiinniolosta asiakkaille ja sidosryhmille.

Ilmoittakaa Vaskitukeen, jos kirjasto on kiinni viikon tai pidempään, niin lisäämme järjestelmässä yksikön nimen perään tiedon kiinniolosta (esim. ”kiinni 23.12.-3.1.”) Yksikköä ei piiloteta noutopaikoista eikä kokoelmia näkyvistä verkkokirjastosta, koska tieto kiinnioloajasta näkyy asiakkaalle sekä saatavuustiedoissa että noutopaikan valinnassa.

Jos kirjastossa ei ole sulkuaikana henkilökuntaa eikä kuljetuksia, voi yksikön hyllyvarausviestit estää. Hyllyvarausviestien estoa kannattaa käyttää harkiten, sillä silloin viestit ohjautuvat muihin Vaski-kirjastoihin. Jos haluatte estää hyllyvarausviestit, ilmoittakaa myös tästä Vaskitukeen ajankohta, jolloin ette vastaanota viestejä.

Kirjastohakemiston osalta kunkin toimipisteen tulee huolehtia aina itse, että aukioloajat ovat ajan tasalla. Järjestelmässä yksikön nimeen lisätty teksti ei näy kirjastohakemiston aukioloaikatiedoissa.

Muistattehan huomioida kiinniolon vaikutukset myös kirjastokuljetusten osalta. Kuljetustaukoihin liittyvä ohjeistus löytyy Lounais-Suomen kirjastojen extranetistä.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top