Ajankohtaista lainaustoiminnan aloittamisesta ja järjestelmänvaihdosta

Vaski-verkkokirjaston uusi Koha-näkymä julkaistaan huomenna 4.6. klo 9:00. Kirjaantuneen käyttäjän toiminnot laitetaan samalla päälle ja asiakkaat pääsevät taas asioimaan myös verkkokirjastossa.

Asiakasviestejä aletaan lähettää huomenna 4.6. klo 9:00 alkaen. Jonossa olevat viestit, esim tärppäytetyt noutoilmoitukset lähtevät klo 9.

Maksut laitetaan päälle: Maksut laitetaan päälle ensi yönä, joten myöhässä olevasta aineistosta alkaa kertyä maksut reaaliaikaisesti.

Varausten noutopäivät korjattu: Kun palautuksia alettiin tekemään, tuli joillekin varauksille viimeiseksi noutopäiväksi 9.6. Tämä on nyt korjattu niin, että varauksen viimeinen noutopäivä on 15.6. sekä Kohassa että asiakkaalle lähtevässä noutoilmoitusviestissä.

Sotuavainhaku: Asiakaslomakkeelle palautuvassa sotuavaimessa on tekstin sotu perässä ylimääräinen nolla, minkä vuoksi sotuavaimella ei löydy mitään. Tämä korjataan huomenna 4.6.

Kaukopalveluasiakkaille laitetaan varaustunnisteeksi KAUKO-alkuinen tunnus, jonka avulla postitettava kaukopalvelulaina erottuu muiden varausten joukosta.

Varaustunniste ei Kohassa ole sama kuin asiakas ID. Varaustunnistella voi hakea (asiakashaun vapaasanahaulla), mutta hakua ei saa kohdistettua juuri varaustunnisteeseen, joten hakutulokseen tulee joskus reippaasti muutakin. Eli varaustunniste-haku ei ole kovin käyttökelpoinen tapa tunnistaa asiakasta.

Kuljetuskuitti: Sekä varatusta, että toiseen toimipaikkaan kuljetettavasta aineistosta tulostuu samanlainen kuljetuskuitti. Vain varattuun aineistoon on tarkoitus tulostaa kuljetuskuitti, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta (poikkeukset ovat olleet voimassa jo Auroran aikana, mm Naantalin lähikirjastojen kuljetuksiin toivotaan aina kuljetuskuitti)

Konversiossa poistuneet lehtivaraukset on lisätty asiakkaille.

Lehtiaineiston kuittitulostus ja -linkitysongelmat pitäisi olla nyt korjattu.

Kohan asiakastyyppiä ”kirjaston työntekijä” käytetään vain virkailijatunnuksissa. Vain pääkäyttäjät lisäävät tällaisia tunnuksia järjestelmään. Jos teet itsellesi työkortin, käytä asiakastyyppiä ”Ei tilastoitavat lainat” tai ”Henkilöasiakas”. Oma henkilökohtainen kirjastokorttisi on tyyppiä ”Henkilöasiakas”.

Kevyttunnuksilla ei voi vaihtaa omaa salasanaansa. Jos työntekijän tunnuksilla ei ole oikeuksia asiakastietoihin, ei myöskään omaa salasanaansa pääse vaihtamaan. Jatkossa kevyttunnukselle yritetään antaa sellaiset salasanat, että työntekijä käyttää pääkäyttäjän antamaa salasanaa. Jos salasana on liian hankala, voi sen vaihtamista pyytää Vaskituesta.

Scroll to Top