Ajankohtaista järjestelmästä 10.6.

Kohan käyttökatkoja tutkitaan edelleen. Viimeisin katko oli tänään 10.6. n klo 11. Jos havaitset käyttökatkon, ilmoita siitä vaskitukeen jatkossakin. Emme ehdi vastaamaan mutta tieto on arvokasta. Käyttökatkoja on odotettavissa kunnes syys selviää. Syyn selvittäminen ja ongelman korjaaminen menee tällä hetkellä kaiken muun edelle.

Omatoimikirjastojen avaamista joudutaan siirtämään kunnes käyttökatkojen syy on selvitetty ja automaattien ongelmat selätetty. Eli omatoimikirjastoja ei avata missään yksikössä vielä 14.6. Omatoimikirjastojen kirjautumisen testit voi suorittaa, mutta omatoimiaika voidaan ottaa käyttöön vasta sitten kun siihen tulee lupa.

Kirjelähetykset aloitetaan tänään, mutta ensimmäistä kirjenoutolähetystä ei saatu lähtemään (koskee 79 asiakasta, kaukopalvelu tai työkorttia). Näiden varausten noutoaika päättyy 15.6. Oikeat asiakkaat, joilla on puhelinnumero tai sähköpostiosoite järjestelmässä, pyritään tavoittamaan. Kaukopalvelun tai työkorttien varauksista ei tule näistä varauksista nyt mitään ilmoitusta. Jos asiakasta ei tavoiteta, hänelle tehdään uusi varaus, joka siirretään jonon kärkeen.

Kohan aikana poistetut Anna-lehdet on palautettu tietokantaan. Jos jotain Anna-lehtiä on tarkoituksella poistettu, ne pitää käydä uudelleen poistamassa. Jos olet lisännyt poistetun Anna-lehden, siitä on saattanut syntyä tupla, joka pitää poistaa. Lisätietoja aiemmassa tiedotteessa.

Nuorille, yli 15 vuotiaille asiakkaille on konversiossa syntynyt viesti ”Huoltajatieto poistettu automaattisesti. Sitoutumislomake täyttämättä.” Tämä teksti tullaan poistamaan keskitetysti. Viestin voi jättää huomiotta.

Varausten noutopäivät

  • 9.6. aamulla järjestelmä antoi varausten viimeiseksi noutopäiväksi virheellisesti 15.6. klo 8:36 asti (noutopäiväksi tuli 15.6., vaikka piti olla 16.6.)
  • olkaa yhteydessä vaskitukeen, mikäli havaitsette että asiakkaille muodostuu vääriä noutopäiviä

Vanhentuneiden varausten automaattinen poistoajo käynnistetään 14.6. Siihen mennessä olisi hyvä käsitellä kaikki vanhentuneet varaukset. Vanhentuneet varaukset voi hakea tällä raportilla.

Tarratulostuksen tulostinasetuksista on julkaistu ohje.

Koha-Suomi on julkaissut kyselynMitä Kohan hitaus sinulle tarkoittaa?” Kyselyn tulokset käydään läpi Koha-Suomen klinikalla. Käykääpä vastailemassa.

Vaskitukiposti on lainauspalvelun aloituksen jälkeen ollut erittäin ruuhkautunut. Pyrimme vastaamaan kiireellisiin tukipyyntöihin mahdollisimman nopeasti, mutta joissain vastauksissa saattaa kestää. Pahoittelemme tilannetta.

Scroll to Top