Ajankohtaista järjestelmästä 10.9.2021

Käyttäjätunnuksen voimassaolon jatkaminen. Kirjaston työntekijöiden käyttäjätunnukset ovat voimassa enintään vuoden. Määräaikaisten työntekijöiden tunnuksissa voimassaolo päättyy työsuhteen päättyessä. Tili menee lukkoon vanhentumispäivänä. Asiakasrekisteriin pääsevät voivat tarkistaa tilin voimassaolon käyttäjätunnuksen ”asiakastiedoista”. Esihenkilöt voivat määrittää Kohan virkailijaliittymässä työntekijälle uuden vanhentumispäivän. Hätätapauksessa lisäaikaa voi antaa myös toinen työntekijä. Tällöin lisäajan antamisesta tulee kertoa työntekijän esihenkilölle. Esihenkilöt huolehtivat työntekijöidensä käyttäjätunnusten voimassaoloajoista. Voimassaolon jatkamisesta on tehty extranet-ohje.

Määräaikaiset tai heidän esimiehensä – tarkistakaa käyttäjätunnuksenne voimassaoloaika. Tunnuksissa saattaa olla työsuhteen päättymispäivä vanhentumispäivänä, jolloin voimassaolo päättyy päivän liian aikaisin. Vanhentumispäivämäärän voi korjata yllä mainitun ohjeen avulla.

Tarkistakaa työkorttienne ilmoitusasetukset. Työkortilla, jolla hallinnoitte työhön liittyviä varauksia ja lainoja tulee olla sähköpostiosoite tallennettuna. Lisäksi saapumisilmoitustavaksi pitää valita sähköposti. Muuten työkorttien varauksista ja lainoista lähtee turhaan kirjeitä (tai tekstiviestejä). Jos saapumisilmoitustapaa ei ole valittuna tai sähköpostiosoite puuttuu tiedoista, lähtee muistutukset ja saapumisilmoitukset kirjeinä. Kirjelähetykset aiheuttavat kustannuksia.

Kohan käyttäjätunnusta ei saa muuttaa. Kohan käyttäjätunnus näkyy ”kirjastokortin numero”-kentässä eikä sitä saa mennä muuttamaan.

OKM-tilastojen otsikot on saatu käännettyä suomeksi ja ne ovat nyt helpommin tulkittavissa. Celia-aineiston osalta käännös ja tilastot puuttuvat toistaiseksi.

Tietosuoja yhteiskäyttöisillä koneilla. Jos käytät yhteiskäyttöistä konetta (kone avattu yhteiskäyttötunnuksin), muista kirjautua ulos Kohasta ja sulkea selain kun lopetat työsi yhteiskäyttöisellä koneella.

Tuplatietueista voi vinkata osoitteeseen kuvailu.kaupunginkirjasto@turku.fi Jos tapaus on sellainen, että tuplatietueessa on vain oman kirjaston nide eikä varauksia, niteen voi toki myös siirtää oikeaan tietueeseen. Tietueen muokkaa-valikosta löytyy ”liitä nide” -toiminto, jolla tämän pystyy tekemään. Sitten pitää vaan muistaa poistaa tyhjäksi jäänyt tietue.

Tarkennusta lehtitilausohjeeseen. Kausijulkaisutilausten lisääminen Kohaan ei ole pakollista, mutta mahdollistaa hankintojen seurannan ja selkeyttää saapumisvalvontaa.

Jos aineistoa ei pysty saapumisvalvomaan, voi syy olla avoimeksi jäänyt tilauskori, joka estää aineiston vastaanottamisen Kohassa. Korin saa suljettua ”sulje tämä tilauskori” -painikkeella.

Scroll to Top