Ajankohtaista järjestelmästä 1.12.2021

Jokeriaineiston laina-aikasääntöjä on tänään muutettu niin, että henkilökuntakaan ei voi tehdä nidevarauksia Jokeri-aineistoon. Näin saamme Jokerit pois hyllyvarausraportilta. Jos on tarpeen varata Jokeri, pitää laina-aika ensin muuttaa ”normaaliksi”, tehdä nidevaraus ja tarvittaessa pyytää nostamaan varaus jonon kärkeen. Varausta tehdessä kannattaa ”Muuta” -kohtaan lisätä tieto, että Jokeri-niteen laina-aikaa on muutettu. Tuo huomautus tulee näkyviin tietueen varauslistalle. Muutoksen valmisteli Vaskin lainauspalvelutyöryhmä.

Jos työskentelet useammassa yksikössä, ole tarkkana, että valitset aina oikean yksikön! Kirjautuessasi on valmiiksi valittuna ”Oma kirjasto”, joka tarkoittaa tunnukselle tallennettua kotiyksikköä. Sen tilalle voi valita suoraan kirjaston, jossa sillä hetkellä työskentee. Yksikön voi vaihtaa myös kirjautumisen jälkeen oikean yläkulman pudotusvalikosta. Tämä muistutus siksi, että jonkin verran tulee vastaan tapauksia, joissa virkailija on käyttänyt väärää yksikköä, eli eri yksikköä, jossa hän sillä hetkellä työskentelee. Väärän yksikön käyttö sotkee varauksia, saatavuustietoja ja kuljetustiloja.

Kun lähetät viestin vaskitukeen älä sisällytä siihen henkilötietoja. Mihinkään salaamattomaan sähköpostiin ei tule laittaa henkilötietoja. Pelkkä asiakastunnus riittää. Myös kuvakaappauksesta pitää huomata poistaa asiakkaan tiedot. Jos asian käsittely vaatii henkilötietojen välittämistä, voit pyytää vaskitukea aloittamaan kanssasi salatun keskusteluyhteyden.

Scroll to Top