Eilinen järjestelmän käyttökatko ja ongelmat Kohan toiminnoissa

Koha-Suomen palvelinsalissa keskiviikkoaamuna tehdyt huoltotyöt aiheuttivat käyttökatkon lisäksi odottamattomia ongelmia Kohan toiminnoissa. Kaikki huoltotöiden aikana käsitellyt niteet eivät menneet lainaan tai palautuneet vaikka järjestelmä näytti tekevän toiminnot normaalisti. Käsitellyt niteet eivät myöskään välttämättä kiinnittyneet varauksiin ja saaneet kuljetustilaa kuten olisi pitänyt. Kiitos kaikille Vaskitukeen raportoineille, ilmoitusten ansiosta ongelmista saatiin tieto heti aamun aikana!

Palvelinsalin tämänkertaisista toimenpiteistä ei valitettavasti ollut tietoa ennakkoon, joten käyttökatkon laajuudesta ei osattu varoittaa etukäteen eikä kieltää käyttämästä järjestelmää huoltotöiden aikana. Pahoittelemme aiheutuneita ongelmia ja pyrimme siihen, että vastaava tilanne ei pääsisi yllättämään uudelleen.

Virheellisesti käyttäytyneitä niteitä ei jälkikäteen pystytä tietokannasta jäljittämään, joten nidetiloja ei pystytä koneellisesti korjaamaan. Mikäli kirjastossa on mahdollisuus käsitellä eilisaamun palautuksia uudelleen, se kannattaa tehdä, ja muutoin uskoa herkällä korvalla asiakasta joka väittää palauttaneensa lainoissa näkyvän niteen. Katkos ja ongelmat toiminnoissa alkoivat noin klo 8 ja päättyivät hieman ennen yhdeksää.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top