Ajankohtaista järjestelmästä 14.7.

Muokattu 28.7.2022 (lisätty hankintojen hintoihin liittyen verolliseen kenttään tehtävä korjaus)

Useamman varauksen tekeminen kerralla on nyt mahdollista. Aiemmin käyttäjä sai virhe 500 -ilmoituksen Varaa-painiketta klikattuaan.

Tarratulostustyökalu:

  • Tarratulostuksesta tyhjennetään kaikkien kimppojen tulostusjonot keskiviikkonaaamuna 20.7., minkä jälkeen työkalussa korjataan poistetun niteen aiheuttama bugi (=poistettu nide jää roikkumaan tulostuslistalle ja käyttäjä sai error 500 -ilmoituksen yrittäessään tulostaa tarroja). Korjauksen jälkeen virhe 500 -ilmoitusta ei enää pitäisi tulla.
    • Huom! Kun avaatte tarratulostustyökalun korjauksen jälkeen, kannattaa sivu päivittää painamalla ctrl+F5 -näppäinyhdistelmää tai tyhjentää välimuisti selaimen asetuksista.
  • Moni kirjasto on toivonut tarratulostukseen mahdollisuutta tulostaa myös vajaille tarra-arkeille. Koha-Suomi on kuitenkin päättänyt, ettei tarrojen ohitus -toimintoa toteuteta työkaluun. Syynä tähän on laitevalmistajien ohjeistukset, joiden mukaan samoja arkkeja ei saisi syöttää laitteisiin uudelleen (muste voi tarttua tulostimen sisuksiin ja huonontaa ajan kuluessa tulostusjälkeä, ja lisäksi tarrat voivat irrota tulostimeen ja rikkoa laitteen).

Hankintaportaalin ja verkkokauppojen kautta tehdyt tilaukset menevät nyt budjetin kaikkiin hintakenttiin verottomina. Ennen korjausta Kohan uudessa versiossa Tilattu-sarake/sivu laski hinnat verollisen hinnan mukaan ja Käytetty-sarake/sivu taas verottoman hinnan mukaan. Korjauksena verolliseen kenttään viedään veroton hinta, jotta Tilattu-sarakkeen tiedot näyttävät seurannan kannalta oikein verotonta hintaa.

11.7. iltapäivän ja 12.7. aamupäivän välisenä aikana Koha antoi virhe 500 -ilmoituksen asiakkaan tietojen tallentamisen yhteydessä. Tiedot tallentuivat muuten, mutta jos asiakkaalla oli sotu-avain, se putosi tallennuksen yhteydessä pois. Ongelma korjattiin tiistaina 12.7. klo 12 aikaan ja pudonneet sotu-avaimet tullaan lisäämään asiakkaille takaisin Vaskituen toimesta.

Aineistotyyppi Piirros on muuttunut termiksi Piirustus Finnassa ja Kohassa.

Kohan Virhe 500 -ilmoitukset olisi hyvä aina raportoida Vaskituelle. Viestiin pitäisi laittaa mahdollisimman tarkat tiedot siitä mitä oli tekemässä kun virhe ilmeni.

Extranetin Jokeri-ohjetta on täydennetty Jokereiden haku- ja käsittelyohjeilla.

Scroll to Top