Ajankohtaista järjestelmästä 21.9.2022

Koha-Suomi on aloittanut uuden päivitysrutiinin, jossa tiistaina aamuisin (ennen klo 9:ää) siirretään tuotantoon uusia ominaisuuksia. Päivityksestä voi aiheutua lyhyt katko. Päivitysten sisällöistä saa lisätietoja Koha-Suomen uutisista. Joka viikko päivitettävää ei ole. Merkittävimmistä uusista ominaisuuksista kerrotaan myös extranetin ajankohtaistiedotteissa. Tämän lisäksi joka kuun toinen keskiviikko on edelleen säännöllinen palvelinsalin huolto.

Niteiden viivakoodien generoinnissa on havaittu ongelma, joka aiheutuu generoituihin viivakoodeihin käsin lisätyistä ylimääräisistä merkeistä. Generointi alkaa ylimääräisten merkkien vuoksi hyppiä numerosarjoja yli, minkä seurauksena viivakoodit loppuvat kesken eikä niteiden tallentaminen onnistu ennen kuin viivakoodin alkukirjain vaihdetaan. Jos siis törmäätte nidettä tallentaessa siihen, että generaattorin luoma viivakoodi on jo käytössä, älkää lisätkö viivakoodiin mitään ylimääräistä vaan kokeilkaa generoida uusi viivakoodi. Jos Koha ei suostu generoimaan seuraavaa viivakoodia, kannattaa sivu ladata uudelleen painamalla ctrl + F5.

Verkkokirjaston kirjasto-fasetilla pystyy nyt rajaamaan yksikkötasolla myös niissä kunnissa, joissa kellutetaan. Aiemmin kirjasto-fasetti kohdistui havaintokirjaston sijaan kotikirjastoon, minkä vuoksi kelluvan kokoelman kirjastojen osalta käytössä oli vain kuntatasoinen fasetti.

Väärään kenttään tallentuneet sotu-avaimet on nyt siirretty järjestelmäavain-kentästä sotu-avain -kenttään.

Vaskin Koha-asetuksiin on tehty muutos, joka määrittää, että lainojen palautuksen yhteydessä aukeava kuljetusikkuna on aina kuitattava. Kuittauksen voi tehdä myös pikanäppäimillä. Muutos estää niteiden jäämisen virheellisesti kuljetustilaan.

Päivityksiä extranet-ohjeisiin:

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top