Ajankohtaista järjestelmästä 31.1.

Viikon 5 Koha-päivitys on tehty tiistai-aamuna 31.1. Päivityksessä tuli mm seuraavat muutokset:

  • Perustiedot-näytöltä pystyy jatkossa viemään valitsemansa niteet tarratulostusjonoon.
  • Syntymäaika poimitaan henkilötunnuksesta Lisää hetu -kentän Tallenna-painiketta painaessa. Aikaisemmin syntymäaika poimittiin kun poistuttiin Hetu-kentästä.
  • Hyllyvarausraportin otsikoihin pieniä muutoksia

Katso kaikki muutokset ja lisätiedot Koha-Suomen tiedotteesta.

Muistutuksena, että asiakkaalle Kohassa lisätty viesti tulee poistaa siinä yhteydessä, kun viestiä koskeva asia hoidetaan kuntoon.

Vaski-Finnassa rikkoutui kolmen miljoonan kävijän raja vuonna 2022, mikä on taas uusi ennätys. Verkkokirjaston kävijämäärät ovat nousseet joka vuosi ja Vaskin verkkokirjasto on yksi vilkkaimmista Finna-näkymistä. Finna.fi:ssä vierailtiin viime vuoden aikana 4,25 miljoonaa kertaa.

Hankinnoissa olleita tuplakoreja on siivottu pääkäyttäjien toimesta.

  • Tuplakorit ovat näkyneet kahtena/useampana samannumeroisena tilauskorina. Epäonnistuneesta tilaussanoman käsittelystä muodostunut virheellinen kori on jäänyt auki eikä sen tilauksia ole voinut vastaanottaa ellei virkailija ole käynyt käsin sulkemassa koria.
  • Tilaukset eivät ole koskaan lähteneet aineistotoimittajalle kahteen kertaan, mutta virheelliset tilauskorit ovat kuluttaneet budjettia Kohassa ja tuplanneet tietueella näkyvän tilattujen niteiden määrän.
  • Osa tuplakoreista oli muodostunut jo vuonna 2021 tilanteissa, joissa tilaussanomien käsittelyssä oli ollut jokin tilapäinen ongelma. Kaikkia tuplakoreja ei tuolloin ehditty siivota pois.
  • Tuplakoreja on satunnaisesti muodostunut myös 2022 syksystä lähtien johtuen toistaiseksi ratkaisemattomasta ongelmasta tilaussanomien käsittelystä. Ongelma ilmenee niin, että tilaussanoman käsittely keskeytyy muodostaen Kohaan vaillinaisen tilauskorin. Samana iltana tapahtuva uudelleenkäsittely menee läpi oikein muodostaen kokonaisen tilauskorin. Näistä tilanteista tulee Vaskitukeen jatkossa sähköposti-ilmoitus, minkä ansiosta ylimääräiset tilauskorit pystytään pääkäyttäjien toimesta poistamaan nopeammin.
  • Hankintoihin jäi vielä tuplakoreja, jotka ovat muodostuneet hankintaportaalin Koha-napin painamisesta, sekä tapauksia joissa tuplakorin poistaminen ei onnistu johtuen esimerkiksi virheelliseen koriin tehdystä saapumiskäsittelystä. Näiden osalta mietitään vielä, miten siivous kannattaisi tehdä.
  • Jos jatkossa törmäätte tuplaantuneisiin tilauksiin esimerkiksi tietueen niteitä tarkastellessa, kannattaa ylimääräisten tilausten poistaminen hoitaa hankinnan kautta eikä yksittäisiä niteitä poistamalla. Epäselvissä tilanteissa voi aina myös kääntyä Vaskituen puoleen.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top