Kuukauden vinkki: Ellibsin äänikirjat sovelluksessa

Äänikirjojen lainaus on ollut Ellibs-palvelussa suurta jo pitkään, ja äänikirjoja kuunnellaan edelleen paljon selaimessa. Paras tapa äänikirjan kuuntelemiseen Ellibsissä on kuitenkin sovellus, ja laina kannattaa aina ladata laitteelle kokonaisuudessaan sovelluksen kirjahyllyssä (”Lataa”-painike). Asiakaspalvelussa saattaa tulla eteen tilanne, jossa Android-laitteiden kanssa sovellus joutuu pyytämään ensimmäisellä kerralla luvan tallennustilan käyttöön. Alla Ellibsin selostus ja ohjeistus näitä tilanteita varten:

”Sovelluksille voi antaa luvan käyttää jotakin laitteen ominaisuutta ja estää taas jonkin toisen käyttö. Asian tekee mutkikkaammaksi se, että sovellus joutuu kysymään lupaa ensin järjestelmältä, joka ensimmäisellä kerralla kysyy luvan käyttäjältä. Myöhemmin järjestelmä muistaa käyttäjän vastauksen ja välittää sen sovellukselle. Ilmoitus ”Pyydetään lupaa ulkoisen tallennustilan äänitteiden tallennusta varten” on siis sovelluksen näyttämä teksti, joka voi jäädä käyttäjältä huomaamatta. Jos ensimmäisellä kerralla tallennustilan käyttö estetään, kun järjestelmä kysyy lupaa, myöhemmillä kerroilla sovellus pyytää lupaa mutta järjestelmä kertoo sille heti, ettei lupaa anneta. Tällöin alareunassa oleva ”Pyydetään lupaa…” ilmoitus on helpommin huomattavissa mutta lupa tallennustilan käyttöön täytyy käydä tällöin antamassa järjestelmän asetuksista.

Asetuspolku on jotakuinkin seuraava (hieman puhelimen/tabletin merkistä ja mallista riippuen):
Asetukset (Settings) >
Sovellukset (Apps) >
Ellibs >
Käyttöluvat (Permissions). Täältä tulisi tarkistaa, että lupa tallennustilan (Storage) käytölle on myönnetty. Muutoin sovellus ei pysty tallentamaan äänikirjaa varten ladattavia tiedostoja laitteeseen kuuntelun ajaksi.”

Ongelmatilanteissa voi aina kääntyä Ellibsin puoleen: tuki@ellibs.com

Scroll to Top