Ajankohtaista järjestelmästä 19.2.2024

Viikon 8 Koha-päivitys tehdään tiistaiaaamuna 20.2. Päivitys tuo mukanaan korjauksen sarakevalintojen käyttäytymiseen niteiden erämuokkauksessa ja -poistossa. Lisätiedot löytyvät Koha-Suomen päivitystiedotteesta. Lisäksi tänään/viime viikolla on tehty seuraavat muutokset:

  • Verkkokirjaston Unohditko salasanasi -toiminnolla tehty salasananvaihto ei enää poista rajoitetta asiakkailta, joilla epäonnistuneita kirjautumisyrityksiä on 50. Toiminnon oli tarkoitus toimia näin alun perinkin.
  • Tietueen Tiedot-välilehden saatavuustiedoista löytyvän Hae-kentän toimintaa on korjattu. Aiemmin kenttään nopeasti kirjoittaessa saattoi osa kirjaimista ”pudota” pois, minkä vuoksi haku ei palvellut kovinkaan hyvin.
  • Tarkan haun Kieli-valikon priorisointia on viilattu.

Hallinto-hyllypaikan niteet on siirretty Työhuone-hyllypaikkaan ja Hallinto-hyllypaikka poistettu. Woimaa on pyydetty muuttamaan hankintaportaaliin Hallinto-hyllypaikan ostokorit uuden nimen mukaiseksi. Kun muutos on tehty, Vaskituki korjaa Hallinto-hyllypaikan tilikoodit Kohaan, joten niistä ei tarvitse kirjastoissa erikseen huolehtia.

Noudettavan varauksen kuittia on lyhennetty ympäristö- ja kustannussyistä, sillä varauskuitteja tulostetaan Vaskissa vuositasolla valtava määrä. Noudettavien varausten (muilla kuin työkorteilla tehtyjen) määrän pohjalta lasketun arvion mukaan pelkästään Turussa tulostettiin viime vuonna noudettavan varauksen kuitteja peräti noin 7 000 000 cm verran eli sellaiset 70 kilometriä.

Jos kuljetettava varaus tärppäyttämisen jälkeen palautetaan uudelleen ja valitaan ponnahdusikkunasta Älä huomioi, näkyy saatavuus verkkokirjastossa väärin (kuljetettavana sijasta nide näkyy saatavilla). Ongelma johtuu siitä, että Älä huomioi muuttaa kuljetustilan eräänlaiseksi kuljetuspyynnöksi eli tietokantatasolla nide ei enää ole kuljetettavana vaan odottaa kuljetusta. Älä huomioi -valintaa ei siis kannata käyttää, kun varaus on jo kuljetettavana. Jos uutta kuljetuskuittia ei ole tarpeen tulostaa, voi ponnahdusikkunasta valita Vahvista varaus ja kuljetus.

Jos Koha on ollut käyttämättä puoli tuntia, kirjataan käyttäjä automaattisesti ulos. Aiemmin käyttäjä pysyi kirjautuneena kolme tuntia, mutta tietoturvasyistä aikaa oli syytä lyhentää.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top